Marianna Napisano Grudzień 3, 2024 Share Napisano Grudzień 3, 2024 Mam komornika na koncie od wakacji przybywam na chorobowym, komornik wystosował pismo do Zusu o zajęcie całego zasiłku chorobowego, czy tak może? ZUS mial wczoraj wypłacić chorobowe, ale przelewu nie ma. Zostałam bez środków do życia, co mam robić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Grudzień 5, 2024 Share Napisano Grudzień 5, 2024 Dnia 3.12.2024 o 10:27, Marianna napisał: Mam komornika na koncie od wakacji przybywam na chorobowym, komornik wystosował pismo do Zusu o zajęcie całego zasiłku chorobowego, czy tak może? ZUS mial wczoraj wypłacić chorobowe, ale przelewu nie ma. Zostałam bez środków do życia, co mam robić? Dzień dobry Pani Marianno. Po pierwsze, czy pojawienie się komornika było poprzedzone jakimiś pismami z sądu, które Pani odbierała? Np. nakaz zapłaty? Po drugie, zasiłek chorobowy również podlega ograniczeniom w egzekucji. Pisaliśmy o tym szerzej na naszym blogu w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/czy-komornik-moze-zajac-zasilek-chorobowy/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się