Skocz do zawartości

Depozyt sądowy ile czeka się na zwrot pieniędzy?

UncleJoe

Polecane posty

Dzień dobry.

Mam pytanie odnośnie zwrotu pieniędzy z depozytu sądowego. Mój komornik od x miesięcy pobierał mi podwójnie pieniądze i przy ostatniej sprawie okazało się ,że na depozycie sądowym uzbierała się kwotą 3700 zł... Wypełniłem wniosek o zwrot tych pieniędzy i cisza. Ile czeka się na zwrot takich pieniędzy?

Jeśli chciałbym złożyć skargę na komornik to czy jest sens? 

Od 2 lat nie dostałem ani jednego pisma o zakończonym postępowaniu, zero informacji jakichkolwiek,a gdy jechałem do niej to nigdy jej nie było na miejscu. Wysłane było powiadomienie do firmy o zadłużeniu więc firma automatycznie wysyłała pieniądze do niej,a ona nie zmieniała kwoty zadłużenia na banku co wiązało się z podwójnym pobieraniem pieniędzy, gdy dzwoniłem do niej to mówiła ,że ona nie musi zmieniać mi co miesiąc tego zadłużenia. W rezultacie uzbierało się 3700 zł moich na depozycie.

Dnia 18.01.2025 o 11:37, UncleJoe napisał:

Dzień dobry.

Mam pytanie odnośnie zwrotu pieniędzy z depozytu sądowego. Mój komornik od x miesięcy pobierał mi podwójnie pieniądze i przy ostatniej sprawie okazało się ,że na depozycie sądowym uzbierała się kwotą 3700 zł... Wypełniłem wniosek o zwrot tych pieniędzy i cisza. Ile czeka się na zwrot takich pieniędzy?

Jeśli chciałbym złożyć skargę na komornik to czy jest sens? 

Od 2 lat nie dostałem ani jednego pisma o zakończonym postępowaniu, zero informacji jakichkolwiek,a gdy jechałem do niej to nigdy jej nie było na miejscu. Wysłane było powiadomienie do firmy o zadłużeniu więc firma automatycznie wysyłała pieniądze do niej,a ona nie zmieniała kwoty zadłużenia na banku co wiązało się z podwójnym pobieraniem pieniędzy, gdy dzwoniłem do niej to mówiła ,że ona nie musi zmieniać mi co miesiąc tego zadłużenia. W rezultacie uzbierało się 3700 zł moich na depozycie.

Jeśli zależy Panu na szybkim wyjaśnieniu sytuacji, a komornik pozostaje głuchy na Pana wnioski, to najlepszym wyjściem byłoby skierowanie skargi na komornika w trybie nadzoru. Taką skargę składa się do prezesa sądu rejonowego, przy którym działa komornik. Jako plusy takiego rozwiązania można dodatkowo uznać: 1) brak terminu na złożenie skargi, 2) skarga nie podlega żadnej opłacie.

W razie pytań pozostajemy do dyspozycji. Może Pan również skontaktować się z nami w celu pomocy w załatwieniu swoich spraw związanych z oddłużaniem. Wstępna analiza prawna sprawy jest całkowicie bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje:  https://www.eurolege.pl/kontakt/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...