Skocz do zawartości

Zadłużona Firma - Konto na Revolut

Josuch

Polecane posty

Witam. 

Niestety moja firma która zamknąłem 4 lata temu ma Zadłużenie w Zusie i komornik już zajal wszystkie konta bankowe. Mam zamiar ponownie wznowić dzialnosc w celu lepszych zarobków by odkopać się z długow. Wiele czytałem w temacie sposobu na uniknięcie przejęcia środków z konta przez komornika i min. To Revolut. Tylko częściowo ludzie mówią że komornik niema prawa do tego konta a z drugiej strony że jednak może uzyskać takie prawo. Moim celem jest pójście na układ z zusem w celu spłacania należności i nie zaprzestania prowadzenia firmy. Stąd moje pytanie Czy posiadanie konta na które przychodzą przelewy na firmę rzeczywiście daje duże szanse na nie przejęcie środków przez komornika? Lub przynajmniej dłuższy czas ochrony przed komornikiem? 

Dziękuję i pozdrawiam

Dnia 30.01.2025 o 10:13, Josuch napisał:

Witam. 

Niestety moja firma która zamknąłem 4 lata temu ma Zadłużenie w Zusie i komornik już zajal wszystkie konta bankowe. Mam zamiar ponownie wznowić dzialnosc w celu lepszych zarobków by odkopać się z długow. Wiele czytałem w temacie sposobu na uniknięcie przejęcia środków z konta przez komornika i min. To Revolut. Tylko częściowo ludzie mówią że komornik niema prawa do tego konta a z drugiej strony że jednak może uzyskać takie prawo. Moim celem jest pójście na układ z zusem w celu spłacania należności i nie zaprzestania prowadzenia firmy. Stąd moje pytanie Czy posiadanie konta na które przychodzą przelewy na firmę rzeczywiście daje duże szanse na nie przejęcie środków przez komornika? Lub przynajmniej dłuższy czas ochrony przed komornikiem? 

Dziękuję i pozdrawiam

Dzień dobry Panie Januszu. Ogólnie rzecz ujmując konto REVOLUT nie widnieje w systemie Ognivo, ale przy większych chęciach komornik jest w stanie je namierzyć i zająć znajdujące się na nim środki. Ciekawie ten temat jest opisany w tym artykule, do którego przeczytania zachęcamy: https://www.oddluzamsie.pl/revolut-a-komornik/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...