Josuch Napisano 30 Styczeń Share Napisano 30 Styczeń Witam. Niestety moja firma która zamknąłem 4 lata temu ma Zadłużenie w Zusie i komornik już zajal wszystkie konta bankowe. Mam zamiar ponownie wznowić dzialnosc w celu lepszych zarobków by odkopać się z długow. Wiele czytałem w temacie sposobu na uniknięcie przejęcia środków z konta przez komornika i min. To Revolut. Tylko częściowo ludzie mówią że komornik niema prawa do tego konta a z drugiej strony że jednak może uzyskać takie prawo. Moim celem jest pójście na układ z zusem w celu spłacania należności i nie zaprzestania prowadzenia firmy. Stąd moje pytanie Czy posiadanie konta na które przychodzą przelewy na firmę rzeczywiście daje duże szanse na nie przejęcie środków przez komornika? Lub przynajmniej dłuższy czas ochrony przed komornikiem? Dziękuję i pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 31 Styczeń Share Napisano 31 Styczeń Dnia 30.01.2025 o 10:13, Josuch napisał: Witam. Niestety moja firma która zamknąłem 4 lata temu ma Zadłużenie w Zusie i komornik już zajal wszystkie konta bankowe. Mam zamiar ponownie wznowić dzialnosc w celu lepszych zarobków by odkopać się z długow. Wiele czytałem w temacie sposobu na uniknięcie przejęcia środków z konta przez komornika i min. To Revolut. Tylko częściowo ludzie mówią że komornik niema prawa do tego konta a z drugiej strony że jednak może uzyskać takie prawo. Moim celem jest pójście na układ z zusem w celu spłacania należności i nie zaprzestania prowadzenia firmy. Stąd moje pytanie Czy posiadanie konta na które przychodzą przelewy na firmę rzeczywiście daje duże szanse na nie przejęcie środków przez komornika? Lub przynajmniej dłuższy czas ochrony przed komornikiem? Dziękuję i pozdrawiam Dzień dobry Panie Januszu. Ogólnie rzecz ujmując konto REVOLUT nie widnieje w systemie Ognivo, ale przy większych chęciach komornik jest w stanie je namierzyć i zająć znajdujące się na nim środki. Ciekawie ten temat jest opisany w tym artykule, do którego przeczytania zachęcamy: https://www.oddluzamsie.pl/revolut-a-komornik/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się