JaroG. Napisano 12 Luty Share Napisano 12 Luty Witam mam problem z komornikiem który zajął mi wynagrodzenie i konto pomimo otrzymanych papierów od wierzyciela o ugodzie. Zrobił to tydzień po otrzymaniu informacji. Oddał mi pieniądze lecz odliczył sobie koszty komornicze. Czy powinien oddać mi całą kwotę którą ściągnął ode mnie po ugodzie czy ma prawo odliczyć sobie koszty i oddać mi pieniądze pomniejszone o koszty komornicze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 17 Luty Share Napisano 17 Luty Dnia 12.02.2025 o 10:55, JaroG. napisał: Witam mam problem z komornikiem który zajął mi wynagrodzenie i konto pomimo otrzymanych papierów od wierzyciela o ugodzie. Zrobił to tydzień po otrzymaniu informacji. Oddał mi pieniądze lecz odliczył sobie koszty komornicze. Czy powinien oddać mi całą kwotę którą ściągnął ode mnie po ugodzie czy ma prawo odliczyć sobie koszty i oddać mi pieniądze pomniejszone o koszty komornicze? Dzień dobry. Środki z tytułu kosztów egzekucji co do zasady należą się komornikowi bez względu na sposób zakończenia egzekucji. Porozumienie się z wierzycielem (nie znamy szczegółów), ale mogło być podstawą złożenia wniosku o umorzenie egzekucji. Inna kwestia, to czy komornik działał na podstawie niewadliwego tytułu wykonawczego. To należałoby sprawdzić i zobaczyć, czy da się coś w tej sprawie zrobić. Potrzebujemy więcej informacji. Oczywiście zapraszamy do kontaktu. Wstępna analiza prawna jest u nas bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje: https://www.oddluzamsie.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się