Adam822 Napisano 16 Luty Share Napisano 16 Luty Witam serdecznie mam parę zajęć komorniczych na koncie. Mam zwrot podatku. Czy jak podałem konto do US do zwrotu Revolut jest możliwość że dostanę ten zwrot. Proszę o odpowiedź. Dziękuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 17 Luty Share Napisano 17 Luty 19 godzin temu, Adam822 napisał: Witam serdecznie mam parę zajęć komorniczych na koncie. Mam zwrot podatku. Czy jak podałem konto do US do zwrotu Revolut jest możliwość że dostanę ten zwrot. Proszę o odpowiedź. Dziękuję. Dzień dobry Panie Adamie. Niestety, ale komornik dokonuje zajęcia zwrotu podatku u źródła, a więc w urzędzie skarbowym. Oznacza to, że jeśli dojdzie do zajęcia wierzytelności Panu przysługującej ze zwrotu podatku to środki te nie zostaną wytransferowane z US do Pana. Nie ma więc znaczenia jakie konto Pan podał do zwrotu. Inna kwestia, to czy komornik działał na podstawie niewadliwego tytułu wykonawczego. To należałoby sprawdzić i zobaczyć, czy da się coś w tej sprawie zrobić. Potrzebujemy więcej informacji. Oczywiście zapraszamy do kontaktu. Wstępna analiza prawna jest u nas bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje: https://www.oddluzamsie.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się