PawelD Napisano 5 Marzec Share Napisano 5 Marzec Witam, potrzebuję porady, sprawa dotyczy niewielkiego długu w PKO restrukturyzacja, który próbował ściągnąć komornik, bezskutecznie. Dzwoniłem do PKO restrukturyzacji i jestem już u nich czysty, u nich nie mam żadnego zadłużenia, dług sprzedali. Komornik mimo to dalej próbuję ściągnąć dług którego wierzycielem wg. dalej jest PKO restrukturyzacja, a w między czasie dług kupił KRUK. Oczywiście chętnie zapłacę ten dług, miałem gorszy okres, tylko teraz sam już nie wiem komu mam go zapłacić, komornik twierdzi że jemu, kruk że krukowi. Nie chciałbym zapłacić podwójnie, a dowiedzieć się czegokolwiek od tych dwóch instytucji graniczy z cudem. Ktoś ma jakiś pomysł jak to ugryźć ? pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 10 Marzec Share Napisano 10 Marzec Dnia 5.03.2025 o 16:35, PawelD napisał: Witam, potrzebuję porady, sprawa dotyczy niewielkiego długu w PKO restrukturyzacja, który próbował ściągnąć komornik, bezskutecznie. Dzwoniłem do PKO restrukturyzacji i jestem już u nich czysty, u nich nie mam żadnego zadłużenia, dług sprzedali. Komornik mimo to dalej próbuję ściągnąć dług którego wierzycielem wg. dalej jest PKO restrukturyzacja, a w między czasie dług kupił KRUK. Oczywiście chętnie zapłacę ten dług, miałem gorszy okres, tylko teraz sam już nie wiem komu mam go zapłacić, komornik twierdzi że jemu, kruk że krukowi. Nie chciałbym zapłacić podwójnie, a dowiedzieć się czegokolwiek od tych dwóch instytucji graniczy z cudem. Ktoś ma jakiś pomysł jak to ugryźć ? pozdrawiam W takiej sytuacji może Pan zapłacić zarówno komornikowi prowadzącemu egzekucję jak i firmie KRUK. W jednym i drugim przypadku doszłoby do umorzenia postępowania egzekucyjnego, przy czym szybciej nastąpi to po wpłacie do komornika. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się