Sylwinka Napisano Kwiecień 16, 2025 Share Napisano Kwiecień 16, 2025 Dzień dobry ,proszę o poradę ,wierzyciel wniósł przeciwko mnie pozew do Epu ,z tytuły niespłaconej pożyczki która odkupił od pierwotnego wierzyciela ,co mam zrobić ,jak się odwołać od nakazu zapłaty ,nie dostałam żadnego pisma że mój dług został sprzedany do innej firmy windykacyjnej,nie przedstawiono mi dokumentów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 17, 2025 Share Napisano Kwiecień 17, 2025 Dnia 16.04.2025 o 19:57, Sylwinka napisał: Dzień dobry ,proszę o poradę ,wierzyciel wniósł przeciwko mnie pozew do Epu ,z tytuły niespłaconej pożyczki która odkupił od pierwotnego wierzyciela ,co mam zrobić ,jak się odwołać od nakazu zapłaty ,nie dostałam żadnego pisma że mój dług został sprzedany do innej firmy windykacyjnej,nie przedstawiono mi dokumentów. Dzień dobry. Należy złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty w EPU. Zajmujemy się zawodowo pomocą w tego typu sprawach 🙂 Wstępna analiza prawna sprawy jest w całości bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Dodatkowo zachęcamy do zapoznania się z bezpłatnym poradnikiem w formie artykuły na bloga, w którym dokładnie wyjaśniamy czym jest sprzeciw od nakazu zapłaty: https://www.eurolege.pl/wzor-sprzeciwu-od-nakazu-zaplaty-w-postepowaniu-upominawczym/ a także do obejrzenia naszego filmu na YouTube, który poświęcamy tematyce sprzeciwu od nakazu zapłaty: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Kwiecień 17, 2025 Share Napisano Kwiecień 17, 2025 19 godzin temu, Sylwinka napisał: Dzień dobry ,proszę o poradę ,wierzyciel wniósł przeciwko mnie pozew do Epu ,z tytuły niespłaconej pożyczki która odkupił od pierwotnego wierzyciela ,co mam zrobić ,jak się odwołać od nakazu zapłaty ,nie dostałam żadnego pisma że mój dług został sprzedany do innej firmy windykacyjnej,nie przedstawiono mi dokumentów. 1. założyć sobie konto na e-sądzie; 2. jeżeli nakaz zostanie wydany, to po odebraniu go listownie z poczty mamy 14 dni na wniesienie sprzeciwu, termin ten jest sztywny i nie możemy go ani skracać ani wydłużać, sprzeciw wysyłamy listem poleconym Pocztą Polską w jednym egzemplarzu podpisanym własnoręcznie najlepiej niebieskim długopisem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwinka Napisano Czerwiec 10, 2025 Autor Share Napisano Czerwiec 10, 2025 Dnia 17.04.2025 o 09:02, EUROLEGE Kancelaria napisał: Dzień dobry. Należy złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty w EPU. Zajmujemy się zawodowo pomocą w tego typu sprawach 🙂 Wstępna analiza prawna sprawy jest w całości bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Dodatkowo zachęcamy do zapoznania się z bezpłatnym poradnikiem w formie artykuły na bloga, w którym dokładnie wyjaśniamy czym jest sprzeciw od nakazu zapłaty: https://www.eurolege.pl/wzor-sprzeciwu-od-nakazu-zaplaty-w-postepowaniu-upominawczym/ Dzień dobry dostałam następny nakaz zapłaty wydany przez sąd za pożyczkę,co mam zrobić jak przyjdzie to też się odwołać tak jak wcześniej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 11, 2025 Share Napisano Czerwiec 11, 2025 16 godzin temu, Sylwinka napisał: Dzień dobry dostałam następny nakaz zapłaty wydany przez sąd za pożyczkę,co mam zrobić jak przyjdzie to też się odwołać tak jak wcześniej Dzień dobry. Tak, zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem jest złożenie odwołania albo odpowiedzi na pozew (w zależności od rodzaju otrzymanego pisma z sądu). Zajmujemy się pomocą w tego typu sprawach i chętnie przyjrzymy się sprawie i postaramy się pomóc. Zapraszamy do kontaktu. Wstępna analiza prawna sprawy jest bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Nasze pełne dane kontaktowe dostępne są tutaj: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Czerwiec 11, 2025 Share Napisano Czerwiec 11, 2025 Dnia 10.06.2025 o 15:31, Sylwinka napisał: Dzień dobry dostałam następny nakaz zapłaty wydany przez sąd za pożyczkę,co mam zrobić jak przyjdzie to też się odwołać tak jak wcześniej jaki sąd wydał nakaz zapłaty? - e-sąd czy sąd rejonowy z twojego miasta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwinka Napisano Czerwiec 12, 2025 Autor Share Napisano Czerwiec 12, 2025 21 godzin temu, robson21 napisał: jaki sąd wydał nakaz zapłaty? - e-sąd czy sąd rejonowy z twojego miasta. Dzień dobry sąd w epu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Czerwiec 12, 2025 Share Napisano Czerwiec 12, 2025 7 godzin temu, Sylwinka napisał: Dzień dobry sąd w epu zatem, jak odebrano nakaz to trzeba złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty w terminie 14 dni od odebrania listu z nakazem zapłaty, czy wniesiono sprzeciw? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwinka Napisano Czerwiec 13, 2025 Autor Share Napisano Czerwiec 13, 2025 20 godzin temu, robson21 napisał: zatem, jak odebrano nakaz to trzeba złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty w terminie 14 dni od odebrania listu z nakazem zapłaty, czy wniesiono sprzeciw? Dobry wieczór nakaz zapłaty przyszedł wczoraj,będę pisać odwołanie od nakazu, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Czerwiec 14, 2025 Share Napisano Czerwiec 14, 2025 11 godzin temu, Sylwinka napisał: Dobry wieczór nakaz zapłaty przyszedł wczoraj,będę pisać odwołanie od nakazu, treść sprzeciwu do e-sądu to dosłownie trzy zdania, zatem nie ma co się rozpisywać, e-sąd opiera się na twierdzeniach, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 24, 2025 Share Napisano Czerwiec 24, 2025 Dnia 13.06.2025 o 19:50, Sylwinka napisał: Dobry wieczór nakaz zapłaty przyszedł wczoraj,będę pisać odwołanie od nakazu, Dzień dobry. Czy złożyła Pani sprzeciw od nakazu zapłaty, o którym Pani pisała wcześniej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwinka Napisano Czerwiec 29, 2025 Autor Share Napisano Czerwiec 29, 2025 Dnia 14.06.2025 o 07:38, robson21 napisał: treść sprzeciwu do e-sądu to dosłownie trzy zdania, zatem nie ma co się rozpisywać, e-sąd opiera się na twierdzeniach, Dzień dobry już się odwołam czekam na rozstrzygnięcie czy sprawa będzie umorzona czy też nie,ale mam pytanie,windykacja jak podała mnie do sądu na tą kwotę co widnieje w Epu to spłacam całość po umorzeniu bez kosztów sądowych? Czy odsetki są w dalszym ciągu naliczane? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 1, 2025 Share Napisano Lipiec 1, 2025 Dnia 29.06.2025 o 11:44, Sylwinka napisał: Dzień dobry już się odwołam czekam na rozstrzygnięcie czy sprawa będzie umorzona czy też nie,ale mam pytanie,windykacja jak podała mnie do sądu na tą kwotę co widnieje w Epu to spłacam całość po umorzeniu bez kosztów sądowych? Czy odsetki są w dalszym ciągu naliczane? Odsetki stale są naliczane. Tylko czy jest sens płacenia - nie wiadomo czy nie ma jakichś błędów albo zawyżonych kwot - jeśli sprawie nie przyjrzał się do tej pory żadnej profesjonalny prawnik? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwinka Napisano Lipiec 3, 2025 Autor Share Napisano Lipiec 3, 2025 Dzień dobry,acha dziękuję za pomoc,mam pytanie,spłaciłam zobowiązanie do Alectum na kwotę 5550zl w dniu 20.06.2025,ale dług widnieje jako niespłacony ,mam potwierdzenie,popełniłam błąd wpłaciłam na numer konta gdzie wcześniej miałam też unich zobowiązanie które już dawno spłaciłam a przy tym cały czas odsetki rosną, chociaż jest spłacone ,dzwoniłam tam ,wysłałam potwierdzenie przelewu,a pani na infolinię że może to prawda ,że być może spłacone ,ale jak być może spłacone jak mam potwierdzenie tak jak wyżej opisałam ,co mam teraz zrobić,straszą mnie rejonowym proszę o poradę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Lipiec 3, 2025 Share Napisano Lipiec 3, 2025 4 godziny temu, Sylwinka napisał: Dzień dobry,acha dziękuję za pomoc,mam pytanie,spłaciłam zobowiązanie do Alectum na kwotę 5550zl w dniu 20.06.2025,ale dług widnieje jako niespłacony ,mam potwierdzenie,popełniłam błąd wpłaciłam na numer konta gdzie wcześniej miałam też unich zobowiązanie które już dawno spłaciłam a przy tym cały czas odsetki rosną, chociaż jest spłacone ,dzwoniłam tam ,wysłałam potwierdzenie przelewu,a pani na infolinię że może to prawda ,że być może spłacone ,ale jak być może spłacone jak mam potwierdzenie tak jak wyżej opisałam ,co mam teraz zrobić,straszą mnie rejonowym proszę o poradę powinnaś zgłosić reklamacje pisemną do wierzyciela, w reklamacji zawrzyj, że dokonano spłaty na inny rachunek wierzyciela na którym to rachunku poprzednia wierzytelność została dawno spłacona i żądasz przeksięgowania kwoty którą wpłaciłaś na aktualną wierzytelność, dołącz potwierdzenie przelewu, zażądaj zaprzestania naliczania odsetek, możesz dodać, że brak reakcji ze strony wierzyciela skutkować będzie zgłoszeniem sprawy do rzecznika konsumentów, UOKiK czy sądu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwinka Napisano Lipiec 3, 2025 Autor Share Napisano Lipiec 3, 2025 2 godziny temu, robson21 napisał: powinnaś zgłosić reklamacje pisemną do wierzyciela, w reklamacji zawrzyj, że dokonano spłaty na inny rachunek wierzyciela na którym to rachunku poprzednia wierzytelność została dawno spłacona i żądasz przeksięgowania kwoty którą wpłaciłaś na aktualną wierzytelność, dołącz potwierdzenie przelewu, zażądaj zaprzestania naliczania odsetek, możesz dodać, że brak reakcji ze strony wierzyciela skutkować będzie zgłoszeniem sprawy do rzecznika konsumentów, UOKiK czy sądu. Ok dzięki tak właśnie zrobię,jutro wyśle list polecony Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwinka Napisano Lipiec 10, 2025 Autor Share Napisano Lipiec 10, 2025 Dzień dobry zgłosiłam reklamacje pisemną szybko zostało zatwierdzone,dziękuję za pomoc mam jeszcze jedno ostatnie pytanie ,dotyczy ostatniej sprawy w Epu którą mam odwołałam się od nakazu zapłaty tak jak we wszystkich sprawach,ale przy tej ostatniej niewiem czy dobrze napisałam nakaz zapłaty wydany 9-06-2025,ja się od niego odwołałam w dniu 17-06-2025,do sądu trafił 20-06-2025 i wisi do tej pory jest zadekretowano ,datę wpisałam na odwrót, datę zaskarżam nakaz zapłaty w całości z dnia 2025-6-9 czy on jest ważny . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Lipiec 10, 2025 Share Napisano Lipiec 10, 2025 23 minuty temu, Sylwinka napisał: Dzień dobry zgłosiłam reklamacje pisemną szybko zostało zatwierdzone,dziękuję za pomoc mam jeszcze jedno ostatnie pytanie ,dotyczy ostatniej sprawy w Epu którą mam odwołałam się od nakazu zapłaty tak jak we wszystkich sprawach,ale przy tej ostatniej niewiem czy dobrze napisałam nakaz zapłaty wydany 9-06-2025,ja się od niego odwołałam w dniu 17-06-2025,do sądu trafił 20-06-2025 i wisi do tej pory jest zadekretowano ,datę wpisałam na odwrót, datę zaskarżam nakaz zapłaty w całości z dnia 2025-6-9 czy on jest ważny . sprzeciw został złożony w terminie, zatem czekaj na umorzenie postępowania, jeżeli chodzi o datę, to się nie stresuj najwyżej sąd wezwie Ciebie do sprostowania daty, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwinka Napisano Lipiec 10, 2025 Autor Share Napisano Lipiec 10, 2025 9 minut temu, robson21 napisał: sprzeciw został złożony w terminie, zatem czekaj na umorzenie postępowania, jeżeli chodzi o datę, to się nie stresuj najwyżej sąd wezwie Ciebie do sprostowania daty, Ok dzięki śliczne a już się martwiłam pozdrawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się