rafal1603 Napisano Maj 25, 2025 Share Napisano Maj 25, 2025 Witam , dostałem wyrok z sądu cywilnego o zapłatę 3 tys zł z tytułu nieopłacenia abonamentu telefonicznego , dług kupił kredyt Inkaso i oni złożyli sprawe do sądu cywilnego ,wygrali. Wyrok się uprawomocnił po 7 dniach , teraz będzie komornik , nie mam z czego tego spłacić. Mieszkam z rodzicami, czy komornik może np zająć telewizor ,lodówkę nie należąca do mnie ? Wszystko w domu jest moich rodziców każdy ma oddzielny pokój.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 27, 2025 Share Napisano Maj 27, 2025 Dnia 25.05.2025 o 16:47, rafal1603 napisał: Witam , dostałem wyrok z sądu cywilnego o zapłatę 3 tys zł z tytułu nieopłacenia abonamentu telefonicznego , dług kupił kredyt Inkaso i oni złożyli sprawe do sądu cywilnego ,wygrali. Wyrok się uprawomocnił po 7 dniach , teraz będzie komornik , nie mam z czego tego spłacić. Mieszkam z rodzicami, czy komornik może np zająć telewizor ,lodówkę nie należąca do mnie ? Wszystko w domu jest moich rodziców każdy ma oddzielny pokój.. Dzień dobry Panie Rafale. Tak, jest to możliwe, ale można się przed tym bronić. Pisaliśmy o tym na naszym blogu w tym artykule: https://www.eurolege.pl/czy-komornik-moze-zajac-rzeczy-rodziny/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się