Skocz do zawartości

Komornik

rafal1603

Polecane posty

Witam , dostałem wyrok z sądu cywilnego o zapłatę 3 tys zł z tytułu nieopłacenia abonamentu telefonicznego , dług kupił kredyt Inkaso i oni złożyli sprawe do sądu cywilnego ,wygrali. Wyrok się uprawomocnił po 7 dniach , teraz będzie komornik , nie mam z czego tego spłacić. Mieszkam z rodzicami, czy komornik może np zająć telewizor ,lodówkę nie należąca do mnie ? Wszystko w domu jest moich rodziców każdy ma oddzielny pokój..

Dnia 25.05.2025 o 16:47, rafal1603 napisał:

Witam , dostałem wyrok z sądu cywilnego o zapłatę 3 tys zł z tytułu nieopłacenia abonamentu telefonicznego , dług kupił kredyt Inkaso i oni złożyli sprawe do sądu cywilnego ,wygrali. Wyrok się uprawomocnił po 7 dniach , teraz będzie komornik , nie mam z czego tego spłacić. Mieszkam z rodzicami, czy komornik może np zająć telewizor ,lodówkę nie należąca do mnie ? Wszystko w domu jest moich rodziców każdy ma oddzielny pokój..

Dzień dobry Panie Rafale. Tak, jest to możliwe, ale można się przed tym bronić. Pisaliśmy o tym na naszym blogu w tym artykule: https://www.eurolege.pl/czy-komornik-moze-zajac-rzeczy-rodziny/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...