Gość Kazimiera Napisano Kwiecień 15, 2020 Share Napisano Kwiecień 15, 2020 Dzień dobry. Piszę do państwa ponieważ mam problem z firmą Nobilon .Stosują wobec mnie nieodpowiednie metody odzyskania pieniędzy. Np doradca twierdzi, że jeżeli nie spłacę pożyczki to może do mnie wejść do mieszkania i zabrać rzeczy i zastawić w lombardzie. Kwota którą pożyczyłam to 1000zl i jest to chwilówka .Proszę o pomoc bo już nie wiem co robić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 15, 2020 Share Napisano Kwiecień 15, 2020 Pani Kazimiero, pracownik firmy windykacyjnej NOBILON wprowadza Panią w błąd. Nie może wchodzić do Pani domu i wbrew Pani woli zabierać jakichkolwiek rzeczy. W ten sposób dopuszcza się wielu przestępstw, m.in. naruszenia miru domowego oraz kradzieży, a nawet rozboju, gdyby używał przy tym siły. Jak poradzić sobie z takim windykatorem znajdzie Pani w naszym poradniku dostępnym tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/co-moze-windykator-terenowy/ Gdyby windykator wtargnął do Pani domu dzwoni Pani natychmiast na policję i wszystko nagrywa telefonem czy aparatem. Będzie miała wówczas dowód na fakt popełnienia przestępstwa. Prawo stoi po Pani stronie. Już sama grożenie wtargnięciem do Pani domu może stanowić groźby karalne albo co najmniej uporczywe nękanie, co także samo w sobie jest przestępstwem. Może się też zdarzyć, że firma windykacyjna pozwie Pani do sądu. To cywilizowana metoda odzyskiwania należności. Niemniej wówczas musi taki windykator wygrać sprawę w sadzie i to prawomocnie. Następnie dopiero może złożyć wniosek do komornika o egzekucję. I taką egzekucję przeprowadza wyłącznie komornik jako funkcjonariusz państwowy, a nie jakiś pracownik firmy windykacyjnej. Zachęcamy Panią do obrony w ewentualnym sporze sądowym. Dzięki temu może Pani zdecydowanie zredukować zadłużenie, a nawet wygrać sprawę i całkowicie się oddłużyć! Jeśli pojawi się w tej sprawie albo innej podobnej jakiekolwiek pismo z sądu. np. nakaz zapłaty, wezwanie na rozprawę, pozew to wówczas może Pani zgłosić nam swoją sprawę sądową. Trzeba jednak wówczas działać bardzo szybko, ponieważ na dokonanie skutecznych czynności mamy nie więcej niż 2 tygodnie od dnia odbioru przez Panią pierwszego pisma z sądu. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kazimiera Napisano Kwiecień 15, 2020 Share Napisano Kwiecień 15, 2020 A ja tak się bałam, że przyjdą i zabiorą co tylko zechcą. Już teraz będę spokojniejsza. Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Marzec 4, 2021 Share Napisano Marzec 4, 2021 Dnia 15.04.2020 o 15:38, Gość Kazimiera napisał: A ja tak się bałam, że przyjdą i zabiorą co tylko zechcą. Już teraz będę spokojniejsza. Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Absolutnie nie mogą Pani Kazimiero. Nawet więcej, tak jak napisaliśmy wyżej, pewne czynności windykacyjne mogą być nawet potraktowane jako przestępstwo. Koniecznym jest także sprawdzenie dokładnych informacji na temat długu. Przede wszystkim czy faktycznie istnieje zobowiązanie, w jakiej konkretnie wysokości, a także, czy nie jest na pewno przedawnione. Chętnie Pani pomożemy w tych działaniach ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się