Skocz do zawartości

Idea leasing i problem z płatnościami.

Gość Przedsiębiorca z Warszawy

Polecane posty

Gość Przedsiębiorca z Warszawy

Dzień dobry. Długo się zbierałem, żeby poprosić o pomoc. Jednak nadszedł już czas żeby coś zrobić.

Mam problem z Idea leasing. Mam u nich kilka samochodów na firmę w leasingu. I problem polega na tym, że teraz mam duże kłopoty finansowe, a oni już wypowiedzieli mi leasing na jeden samochód. Resztateż jest zagrożona. Chcą ode mnie i samochód zabrać i żebym zapłacił jeszcze 25.000 zł. Nie mam takich pieniędzy. Samochód mogę im oddać. Przecież się z niego zaspokoją.

Proszę o poradę. Czy mam szansę na wygranie z nimi w sądzie gdyby mnie pozwali?  Mocno obawiam się przegranej i porażki mojej działalności.

Z przedstawionej sytuacji wynika, że najpewniej w niedługim czasie możemy się spodziewać kolejnych wypowiedzeń umów leasingowych. A już na pewno Idea Leasing, w tej pierwszej umowie, z której żąda 25.000 zł zapłaty za chwilę złoży pozew o zapłatę do sądu. Najpewniej również sąd wyda nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. Możliwe też, że sprawa trafi do e-sądu i będzie procedowana w EPU.

W temacie upadłości jest pewien problem, bowiem trzeba sobie zadać pytanie: czy jestem w stanie niewypłacalności? To znaczy, czy jestem w stanie na bieżąco regulować swoje zobowiązania? Ważne jest też to, czy firma posiada jeszcze jakieś wierzytelności, które w bliższej przyszłości może ściągnąć albo też czy posiada majątek, który nadaje się do spieniężenia.

Mimo wszystko zalecamy w zaistniałej sytuacji zachować umiar i zimną głowę. Gdyby Idea Leasing zdecydował się złożyć pozew w sądzie to zachęcamy do szybkiego kontaktu z naszą Kancelarią EUROLEGE. Mamy doświadczenie w tego rodzaju i podobnych sprawach. Zgłoszenia swojej sprawy sądowej można dokonać telefonicznie dzwoniąc pod numer 530 333 130, pisząc maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...