Gość Justyna1234 Napisano Kwiecień 17, 2020 Share Napisano Kwiecień 17, 2020 Dzień dobry. Dostałam nakaz zapłaty z sądu. Nazwisko jednak jest inne. Czy coś mogę z tym zrobić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 17, 2020 Share Napisano Kwiecień 17, 2020 Jak najbardziej TAK. Jeśli odebrała Pani nakaz zapłaty na nieaktualne nazwisko i nie upłynął jeszcze 2 tygodniowy termin na złożenie sprzeciwu albo zarzutów to naturalnie można i trzeba zacząć działać. Jeśli potrzebuje Pani pomocy w napisaniu sprzeciwu albo zarzutów od nakazu zapłaty to zachęcamy do kontaktu. Może Pani zgłosić nam swoją sprawę dzwoniąc pod numer 530 333 130, pisząc maila na: kontakt@eurolege.pl albo też wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzysztof_XXX Napisano Kwiecień 27, 2020 Share Napisano Kwiecień 27, 2020 Dzień dobry, otrzymałem jakiś czas temu nakaz zapłaty (odebrała moja Mama) i nic z tym nie zrobiłem, a teraz mam komornika. Przeczytałem powyższy post i artykuły na waszym blogu i stąd moje pytanie. Czy jako mężczyzna po zmianie nazwiska, też mogę się ubiegać o wznowienie sprawy? Chodzi o to, że na nakazie wydanym w grudniu 2019 r. jest jeszcze moje stare nazwisko. A ja dwa lata temu wziąłem ślub i przyjąłem nazwisko żony. Głupio się przyznać, ale moje rodowe nazwisko jest trochę ośmieszające i w dzieciństwie było przycyzną docinek oraz źródłem kompleksów. Stąd właśnie ta zmiana. Na nakazie zapłaty i na kopercie sądu jest moje stare nazwisko, chociaż nie funkcjonuję pod nim już dwa lata i wszystkie dokumenty mam zaktualizowane. Czy coś da się jeszcze zrobić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 27, 2020 Share Napisano Kwiecień 27, 2020 Panie Krzysztofie, zmiana nazwiska na równi w zakresie doniosłości prawnej dotyczy tak kobiet jak i mężczyzn. Natomiast odpowiadając na Pana pytanie: TAK, na 99% da się coś zrobić, tzn. uchylić nakaz zapłaty i rozpocząć sprawę sądową od początku. Tym razem już z wszystkimi prawidłowymi i aktualnymi danymi. Oczywiście zachęcamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się