Skocz do zawartości

Svea Ekonomi Cyprus Ltd. i nakaz zaplaty z sądu. Sprawa sądowa, windykacja, wezwanie do zapłaty długu.

Gość Broniszewski

Polecane posty

Gość Broniszewski

Miałem kiedyś pożyczkę w jednej chwilowce. Sprzedali mój dług do svea ekonomii Cyprus. Mam teraz sądowy nakaz zaplaty z ich pozwu. Chciałbym się odwołać. Nakaz zapłaty dostałem tydzień temu. Leżał bo nie mam głowy do tych prawniczych spraw. Aha. Ten pozew to mam z e-sądu.

Pana zadłużenie zapewne zostało sprzedane do firmy windykacyjnej i stąd pozew właśnie od windykatora SVEA Ekonomi Cyprus Ltd. To jednak nic strasznego. Z naszego doświadczenia wynika, że firma ta w procesie nie zawsze przedstawia odpowiednie dokumenty mające wykazać zadłużenie. Warto więc odwoływać się od nakazu zapłaty. Tym bardziej, że to nakaz zapłaty z e-sądu. Czyli bez żadnych dowód, bez żądnych dokumentów. Byłoby wielkim błędem nie robić nic i czekać na komornika skoro jest jeszcze czas do działania.

Z naszego wieloletniego doświadczenia wynika, że wygrywalność z firmami windykacyjnymi - w tym SVEA Ekonomi Cyprus Ltd - jest na bardzo wysokim poziomie. Zdecydowaną większość spraw z takimi podmiotami wygrywamy w całości, a to wiąże się z tym, że nasi klienci nie są zobowiązania do płacenia czegokolwiek. Ważne jest jednak, aby przestrzegać terminów. Na złożenie sprzeciwu od nakazu zapłaty ma Pani zaledwie 2 tygodnie. Termin liczony jest od dnia, w którym odebrała Pana przesyłkę sądową z nakazem zapłaty. Brak reakcji w tym terminie skutkować będzie uprawomocnieniem się nakazu zapłaty. Taki scenariusz oznaczać będzie, że nie kwestionuje Pan zadłużenia, a całą sprawa będzie mogła w szybkim tempie trafić do komornika sądowego, który będzie mógł wejść na Pana konto bankowego, czy zająć wynagrodzenie za pracę. Więcej na temat naszych sukcesów procesowych znajdzie Pan tutaj: https://www.eurolege.pl/wygrane-sprawy/

Na pewno warto składać odwołania w sprawach z SVEA Ekonomi Cyprus Ltd. Pamiętać też trzeba, że każda sprawa sądowa wiąże się z koniecznością podniesienia stosownych zarzutów procesowych. Jakie zarzuty można postawić w Pana sprawie? To wszystko zależy od okoliczności sprawy, dokumentów i stanowiska strony powodowej. Z naszej strony zachęcamy do kontaktu z naszą Kancelarią EUROLEGE. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu znamy strategię procesową firm windykacyjnych, firm pożyczkowych oraz banków. Wiemy na co zwracać uwagę. Więcej w tematyce związanej z SVEA znajdzie Pan tutaj: https://www.eurolege.pl/sprawa-sadowa-z-svea-ekonomi-cyprus-ltd-jak-wygrac/

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać:

·        telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130,

·        wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo

·        wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

• 1 month later...

To jest jakaś kpina. Żeby w Polsce, przed polskim sądem jakiś cypryjski wytwór pozywał człowieka i jeszcze sąd stawał po jego stronie. Wstyd i hańba. Trzeba się bronić i się nie poddawać. Do końca trzeba walczyć.

10 godzin temu, Gość Wacław napisał:

To jest jakaś kpina. Żeby w Polsce, przed polskim sądem jakiś cypryjski wytwór pozywał człowieka i jeszcze sąd stawał po jego stronie. Wstyd i hańba. Trzeba się bronić i się nie poddawać. Do końca trzeba walczyć.

Zgadzamy się z Panem. Niestety, ale np. sprzeciwy od nakazów zapłaty wydawanych przez e-sąd składa zaledwie 3% osób. A nakazy wydawane są tylko na oświadczeniu strony powodowej, którym sąd daje wiarę albo nie. Stąd wynika, że aż 97% osób płaci bez żadnego sprzeciwu, nie wiedząc nawet czy kwota podana przez firmę windykacyjną, pożyczkową czy bank nie jest zawyżona. Z naszego doświadczenia wynika, że w niemal 90% można doprowadzić do oddalenia powództwa w całości albo przynajmniej jego znacznego zredukowania.

• 2 weeks later...

Dzień dobry, zostałam pozwana do Sądu w Lublinie przez firmę SVEA ... o czym dowiedziałam się z pewnym opóźnieniem, nie odebrałam papierowego wezwania do zapłaty a jego skan przesłany mailem odczytałam po około miesiącu. Po rozmowie telefonicznej z pracownikami kancelarii powoda wpłaciłam żądaną kwotę ponieważ uznaję istnienie dług i jego wysokość, przesłałam również firmie maila z potwierdzeniem przelewu i prośbą o potwierdzenie, że roszczenie zostało spełnione, nie otrzymałam jednak odpowiedzi a sprawa w EPU nie została wycofana. Czy jest jakaś szansa na uniknięcie kosztów sądowych (opłaty, zastępstwa procesowego)? Czy regulowanie długu po wniesieniu pozwu a przed wydaniem nakazu może zmniejszyć, wyeliminować dodatkowe koszty sądowe?

15 godzin temu, Gość Anka napisał:

Dzień dobry, zostałam pozwana do Sądu w Lublinie przez firmę SVEA ... o czym dowiedziałam się z pewnym opóźnieniem, nie odebrałam papierowego wezwania do zapłaty a jego skan przesłany mailem odczytałam po około miesiącu. Po rozmowie telefonicznej z pracownikami kancelarii powoda wpłaciłam żądaną kwotę ponieważ uznaję istnienie dług i jego wysokość, przesłałam również firmie maila z potwierdzeniem przelewu i prośbą o potwierdzenie, że roszczenie zostało spełnione, nie otrzymałam jednak odpowiedzi a sprawa w EPU nie została wycofana. Czy jest jakaś szansa na uniknięcie kosztów sądowych (opłaty, zastępstwa procesowego)? Czy regulowanie długu po wniesieniu pozwu a przed wydaniem nakazu może zmniejszyć, wyeliminować dodatkowe koszty sądowe?

Wobec tego, że nic Pani nie zrobiła w terminach ustawowych 2 tygodni będzie Pani zobowiązana do zapłaty nie tylko kwoty należności głównej, ale też odsetek oraz kosztów procesu. Nakaz zapłaty stanowić może tytuł wykonawczy, a w ślad za tym jeśli trafi do komornika z wniosku SVEA to wówczas egzekucji zostaną poddane wszystkie wskazane w nim kwoty.

Jednak na tym etapie trzeba zbadać, czy w sprawie sądowej nie doszło do naruszenia przepisów proceduralnych. Jeśli tak, to istnieje szansa na uchylenie nakazu zapłaty i nawet pełne oddłużenie. W każdym razie trzeba skonfrontować to co znajduje się w pozwie i nakazie zapłaty z rzeczywistym stanem sprawy. Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Prawdopodobnie nieprecyzyjnie opisałam sprawę. Nie otrzymałam nakazu zapłaty ponieważ pozew nie został jeszcze rozpatrzony. Sprawa sprowadza się do tego czy strona przegrana w EPU może wnioskować o zwolnienie z kosztów sądowych lub ich obniżenie jeżeli powód mimo spełnienia roszczeń po wniesieniu pozwu nie wycofa go przed rozpatrzeniem. Dziękuję 

13 minut temu, Gość Anka napisał:

Prawdopodobnie nieprecyzyjnie opisałam sprawę. Nie otrzymałam nakazu zapłaty ponieważ pozew nie został jeszcze rozpatrzony. Sprawa sprowadza się do tego czy strona przegrana w EPU może wnioskować o zwolnienie z kosztów sądowych lub ich obniżenie jeżeli powód mimo spełnienia roszczeń po wniesieniu pozwu nie wycofa go przed rozpatrzeniem. Dziękuję 

Pani Aniu, ale jeśli otrzyma Pani nakaz zapłaty w EPU to wystarczy się odwołać i sprawa jest załatwiona. Nie będzie wówczas żadnego nakazu. Nie rozumiemy dlaczego chce Pani zapłacić za coś, co nie będzie pewne. Nakaz zapłaty w EPU wydawany jest przez referendarza sądowego, który nie widzi dokumentów źródłowych, np. umowy. Dlatego jak dostanie Pani pozew z nakazem zachęcamy do kontaktu. Nie jest wykluczone, że kwoty wskazane w pozwie i nakazie mogą być zawyżone przez powoda. Trzeba to na pewno skonfrontować z rzeczywistym stanem rzeczy.

A jeśli nakaz zapłaty uprawomocni się to nie składając odwołania czyli sprzeciwu uznaje Pani, że wszystko w nakazie zapłaty jest w porządku. A wtedy dopiero od wierzyciela będzie zależało czy zechce Pani udzielić zwłoki w zapłacie albo rozłożyć zadłużenie stwierdzone tytułem wykonawczym na raty.

• 1 month later...
Gość Proszę o pomoc

Witam mam taki problem chodzi o to może ktoś z was też miał taką sytuacje i podzieli się ze mną swoim Zdaniem pomocą . 

Chodzi o to że wziąłem pożyczkę z wonga . ona sprzedała je ultimo z ultimo podpisałem ugodę i raz na jakiś czas ją spłacałem Aż pewnego dnia patrze na moje konto a tam -1050zł  Ale teraz najlepsze dług z tego roku 2020.02.20 ja żadnej pożyczki innej nie brałem a co sie okazało jakaś Firma krzak " SVEA Ekonomi cyprus ltd. limassol Cyprus twierdzi że odkupiła mój dług z ultimo .  Więc dzwonie do ultimo i pytam sie jak to jest że z jednego zadłużenia zrobiły się 2 i to w podobnej ale nie identycznej kwocie . A ultimo twierdzi że żadnego długu nie sprzedawała Więc oco chodzi ani żadnej korespondecji wczesnej o rozpoczęci egzekucji o postanowieniu upominawczym nic zero tylko zablokowane konto

1 godzinę temu, Gość Proszę o pomoc napisał:

Witam mam taki problem chodzi o to może ktoś z was też miał taką sytuacje i podzieli się ze mną swoim Zdaniem pomocą . 

Chodzi o to że wziąłem pożyczkę z wonga . ona sprzedała je ultimo z ultimo podpisałem ugodę i raz na jakiś czas ją spłacałem Aż pewnego dnia patrze na moje konto a tam -1050zł  Ale teraz najlepsze dług z tego roku 2020.02.20 ja żadnej pożyczki innej nie brałem a co sie okazało jakaś Firma krzak " SVEA Ekonomi cyprus ltd. limassol Cyprus twierdzi że odkupiła mój dług z ultimo .  Więc dzwonie do ultimo i pytam sie jak to jest że z jednego zadłużenia zrobiły się 2 i to w podobnej ale nie identycznej kwocie . A ultimo twierdzi że żadnego długu nie sprzedawała Więc oco chodzi ani żadnej korespondecji wczesnej o rozpoczęci egzekucji o postanowieniu upominawczym nic zero tylko zablokowane konto

Jak nic masz niewłaściwe doręczenie. Sprawa do załatwienia dla prawników od spraw długów. Napisz albo zadzwoń do Eurolege i pomogą Ci. Widzę efekty ich pracy ?

Dnia 14.08.2020 o 18:44, Gość Proszę o pomoc napisał:

Istnieje realna szansa, że ze względu na błędy u pierwotnego wierzyciela albo firmy windykacyjnej doszło do pomyłki i bolesnych konsekwencji. Możemy oczywiście przyjrzeć się sprawie bliżej. Potrzebujemy jednak dalszych informacji oraz ewentualnie również dokumentów celem dokonania wszechstronnej analizy sprawy.

Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

• EUROLEGE Kancelaria changed the title to Svea Ekonomi Cyprus Ltd. i nakaz zaplaty z sądu. Sprawa sądowa, windykacja, wezwanie do zapłaty długu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...