Skocz do zawartości

Zwrot prowizji za wcześniejszą spłatę kredytu w Santander.

Gość MasłowskiJanusz

Polecane posty

Gość MasłowskiJanusz

Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie wcześniejszej spłaty kredytu w Santander Consumer Bank. Wziąłem u nich kredyt w 2015 roku. Miałem spłacić do 2022 roku. Udało mi się jednak zarobić trochę więcej ostatnimi czasy i splacilem wszystko co miałem z umowy w styczniu 2020 roku. Napisałem do Santander żeby zwrócili mi pieniądze. Nie dostałem żadnej odpowiedzi... co mam teraz zrobić? Nie chcę tego tak zostawić. Jak dla mnie to powinni mi zwrócić co najmniej 2000 a może nawet 3000 zł.

Panie Januszu, ewidentnie przysługuje Panu zwrot kosztów kredytu konsumenckiego od Santander Consumer Bank, który spłacił Pan przed terminem. Chyba, że przy spłacie Santander Consumer Bank obniżył Panu ostateczną kwotę do zapłaty, ale to już nie wynika z Pańskiej wypowiedzi. Zakładamy więc, że tak nie było.

Przypominamy, że wzywanie banku czy chwilówki do zwrotu kosztów kredytu konsumenckiego samodzielnie obarczone jest ryzykiem. Otóż z naszych doświadczeń wynika, że zwroty bywają zaniżone. Banki i chwilówki nie uwzględniają kosztów stałych, a jedynie koszty rozłożone w czasie. A więc bardzo często spotykamy sytuacje, że nie są wliczane do zwrotu zapłacone prowizje, koszty ubezpieczenia czy inne opłaty jednorazowe.

Jeśli jest Pan zainteresowany pomocą w takiej sprawie to zachęcamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Dodatkowo polecamy także ciekawy materiał dotyczący zwrotów prowizji, ubezpieczeń i innych kosztów kredytu dostępny na naszym blogu: https://www.eurolege.pl/zwrot-prowizji-po-wczesniejszej-splacie-kredytu-i-konsolidacji/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...