Skocz do zawartości

Nakazy zaplaty w postępowaniu nakazowym z weksla

Gość Józiek009

Polecane posty

Gość Józiek009

Mam problem z profi credit. Podpisałem im kiedyś weksel. To był błąd. Chcą teraz ode mnie jakichś ogromnych pieniędzy. Brałem 10.000 zł a teraz do oddania 25.000

W tamtym tygodniu dostałem nakaz zaplaty w postępowaniu nakazowym z weksla. Jak to uchylić? Nie chcę tego płacić bo uważam, że to lichwa.

W sprawach sądowych z Profi Credit standardem jest, że nakazy zapłaty wydawane są w postępowaniu nakazowym, a podstawą ich wydania jest właśnie weksel. Minusem takiego stanu rzeczy jest to, że zarzuty od nakazu zapłaty (czyli środek zaskarżenia nakazu zapłaty w postępowaniu nakazowym) podlegają opłacie. Wynosi on aż 3/4 opłaty od pozwu. Nie jest to mało, ale na pewno warto skarżyć tak wydany nakaz zapłaty. Tym bardziej, że można wnioskować do sądu o zwolnienie z kosztów opłaty sądowej d zarzutów od nakazu zapłaty. Kolejnym minusem nakazu zapłaty w postępowaniu nakazowym jest to, że stanowi on tytuł zabezpieczenia. Czyli sprawa może trafić do komornika nawet jeśli nakaz zapłaty nie jest jeszcze prawomocny. Jednak i na to jest sposób, który polega na złożeniu należycie umotywowanego wniosku w zakresie zawieszenia wykonalności takiego nakazu zapłaty.

W sprawach dotyczących Profi Credit nasza Kancelaria EUROLEGE ma bardzo duże doświadczenie. Przeprowadziliśmy już setki spraw przeciwko Profi Credit. Bardzo wiele zakończyło się pełnym sukcesem i oddaleniem powództwa w całości. Było to wynikiem stosowania klauzul niedozwolonych przez Profi Credit z zawieranych umowach pożyczki. Część naszych sukcesów może Pan podejrzeć klikając w galerię wyroków dostępną pod wskazanym linkiem: https://www.darmowyprawnik.eu/wygrane-sprawy/

Jeśli jest Pan zainteresowany pomocą w sprawie sądowej przeciwko Profi Credit to zapraszamy do kontaktu. Zgłoszeni swojej sprawy sądowej może Pan dokonać dzwoniąc pod numer 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...