Skocz do zawartości

Wcześniejsza spłata kredytu w Alior Banku. Należy się zwrot?

Gość Barcik

Polecane posty

Wziąłem kredyt w Alior Banku w 2012 roku. Splacilem w 2019. A miałem termin do 2022. Pod koniec, w grudniu 2019 wszystko splacilem. Chciałem zwrot, ale mi napisali, że się nie należy bo jakieś tam salda się nie zgadzaly. A ja wszystko zapłaciłem. Co do złotówki. Należy mi się ten zwrot kosztów czy tam prowizji? Piszą na Internecie, że tak. Jednak nie wiem co o tym myśleć.

Nie znamy szczegółów sprawy, ale w przypadku wcześniejszej sprawy kredytu konsumenckiego bank zobowiązany jest do zwrotu wszystkich kosztów kredytu. Dotyczy to pobranych i nierozliczonych odsetek, kosztów, prowizji czy ubezpieczenia.

Jeśli ma Pan problem z odzyskaniem prowizji z tytułu wcześniejszej spłaty kredytu konsumenckiego od Alior Bank S.A. to oczywiście możemy Panu pomóc. Wiemy z naszej praktyki, że banki i firmy pożyczkowe często nie zwracają kwot z tzw. opłat jednorazowych. A więc w szczególności prowizji dla pośrednika, prowizji bankowej czy ubezpieczenia kredytu. Dlatego zalecamy, aby w takich sprawach korzystać z  pomocy doświadczonego specjalisty w sprawach zwrotów prowizji bankowych.

Zwracamy też uwagę, że samodzielne odzyskiwanie środków często kończy się albo odmową albo wypłata kwot niższych niż należne. Okazuje się, że banki albo firmy pożyczkowe nie uwzględniają przy rozliczeniach kwot wpłacanych przez konsumentów tytułem opłat wstępnych. W każdym razie opłat, które nie zostały rozłożone w czasie.

Więcej na temat zwrotów bankowych znajdzie Pan w naszym poradniku dostępnym tutaj: https://www.eurolege.pl/zwrot-prowizji-po-wczesniejszej-splacie-kredytu-i-konsolidacji/

Oczywiście zachęcamy również do kontaktu. Chętnie Panu pomożemy w odzyskaniu należnych sum od Alior Banku.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać:

·        telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130,

·        wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo

·        wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...