Gość Ryszard57 Napisano Kwiecień 24, 2020 Share Napisano Kwiecień 24, 2020 Dziej dobry. Mam problem z bankiem spółdzielczym. Splacilem kredyt przed terminem. Wiem, że przysługuje mi zwrot części kosztów. Bank chyba też wie i utrudnia mi sprawę. Złożyłem wniosek o zaświadczenie o spłacie kredytu. I do dzisiaj nie dostałem, mimo że minęły już 3 miesiące. Dzwoniłem do banku i mówią, że wydadzą w stosownym terminie. Mogą tak w nieskończoność? Gdzie mogę pisać żeby ich ponaglić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 26, 2020 Share Napisano Kwiecień 26, 2020 Panie Ryszardzie, bank nie może odmówić Panu wydania pokwitowania wykonania zobowiązania. Jeśli tak robi, to może Pan złożyć pozew o ustalenie nieistnienia roszczenia lub innego pozwu, z którego będzie wynikało, że pomiędzy Panem a bankiem nie ma żadnego stosunku zobowiązaniowego. Zachęcamy jednak przed skorzystaniem z drogi sądowej, aby zawiadomić o tym fakcie Rzecznika Finansowego oraz Komisję Nadzoru Finansowego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się