Gość Marcepan Napisano Kwiecień 25, 2020 Share Napisano Kwiecień 25, 2020 Miał ktoś styczność z upadłością konsumencka? Trochę o tym czytałem na Internecie, ale są rozbieżne opinie. Jedni mówią, że to super sprawa, że długi znikają i zaczyna się zylycie od nowa. Inni, że to całkowita klapa i lepiej się tym nie zajmować i już lepiej mieć komornika niż syndyka na głowie. Chciałbym się czegoś dowiedzieć bo mam dużo niesplaconych kredytów w bankach i chwilówkach. Większość spraw jeszcze nie była w sądzie. Raptem 1 sprawa była przegrana. Ale to w sumie ja się zalamalem wtedy i nic nie zrobiłem. Czy waszym zdaniem warto jest ogłaszać upadłość konsumencka? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 27, 2020 Share Napisano Kwiecień 27, 2020 Upadłość konsumencka to w naszej ocenie ostateczność. Jeśli posiada Pan tylko 1 przegraną prawomocnie sprawę w sądzie to sądzimy, że na podejmowanie decyzji o upadłości konsumenckiej jest zdecydowanie za wcześnie. Upadłość konsumencka może być uzasadniona zasadniczo wtedy, gdy nie ma Pan na chwile obecną możliwości spłat, a w większości Pana spraw jest postępowanie komornicze (egzekucyjne), którego nie da się już zatrzymać. Prosimy pamiętać, że upadłość konsumencka nie oznacza, że nagle wszystkie problemy znikają. Wręcz przeciwnie, one zazwyczaj dopiero się zaczynają. Przede wszystkim traci Pan kontrolę nad własnym życiem cywilnym i finansowym. Traci Pan możliwość kupowania i zbywania większych rzeczy i zawierania poważniejszych umów w przyszłości. A wszystko obecnie nawet na 13 lat.... Czy w Pana sytuacji warto cokolwiek robić w kierunku upadłości konsumenckiej? Tego nie wiemy bez rozmowy i bez zbadania aktualnej sytuacji. Gdyby był Pan zainteresowany pomoca to zachęcamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się