Gość DagmaraP Napisano Kwiecień 27, 2020 Share Napisano Kwiecień 27, 2020 Dzień dobry. Mam nietypowy problem. Komorbik zajął mi konto w banku za jakiś dług. Dzwoniłam do niego i okazało się, że to jakiś dług, który wykupiła firma windykacyjna Best wiele lat temu. Nakaz zapłaty wydany był w sądzie rejonowym w Elblągu i wysłany na mój stary adres, pod którym nie mieszkam już z 10 lat albo i więcej. I teraz pytanie. Czy ja mam za to płacić skoro to raczej było przedawnione? Co mam zrobić? Od czego zacząć żeby to odkręcić? Czy w ogóle da się to jakoś odkręcić? Proszę o poradę i pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 27, 2020 Share Napisano Kwiecień 27, 2020 Sytuacja jaka Panią spotkała jest można powiedzieć z grona standardowych. Chociaż nie powinna się wydarzać w ogóle, dotyczy rocznie w Polsce nawet kilku tysięcy o ile nie kilkunastu tysięcy osób. Doręczenie nakazu zapłaty na nieprawidłowy adres przez Sąd Rejonowy w Elblągu daje podstawę do tego, aby nakaz zapłaty uchylić, umorzyć egzekucję komorniczą i odzyskać zabrane pieniądze. Co robić po kroku? Dokładne wskazówki znajdzie Pani w poradniku dostępnym na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/jak-wstrzymac-komornika/ Potrzebuje Pani pomocy? Nasza kancelaria od wielu lat pomaga osobom walczącym w sądzie i w postępowaniu egzekucyjnym o swoje prawa. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MariuszP Napisano Maj 11, 2020 Share Napisano Maj 11, 2020 Witam. A co można zrobić w sytuacji - jeżeli jest już komornik, pismo z sądu zostało dostarczone na prawidłowy adres, ale zamiast mnie odebrała je moja żona? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 11, 2020 Share Napisano Maj 11, 2020 Jeśli żona będąca Pana domownikiem nie przekazała Panu korespondencji to zasadniczo szanse powodzenia w takiej sprawie są bardzo nikłe. Doszło bowiem do doręczenia pośredniego. Takie doręczenie do rąk domownika ma takie same skutki jak doręczenie do rąk własnych. Jeśli jednak wykazane zostanie, że żona zataiła przed Panem przesyłkę, to wówczas istnieje minimalna szansa na przywrócenie terminu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MariuszP Napisano Maj 14, 2020 Share Napisano Maj 14, 2020 Jeżeli w tym czasie przebywałem za granicą jest możliwość przywrócenia terminu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 15, 2020 Share Napisano Maj 15, 2020 Nawet nie przywrócenie terminu, ale skuteczne i w terminie złożenie środka odwoławczego Panie Mariuszu. Zapraszamy do kontaktu. Chętnie pomożemy w całym procesie. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer 530 333 130, pisząc maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz na stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się