Skocz do zawartości

Eques Creditum i nakaz zaplaty z sądu

Gość Birmański

Polecane posty

Gość Birmański

Dostałem nakaz zaplaty w elektronicznym postępowaniu upominawczym z e-sądu. W kopercie był też pozew od Eques Creditum. Jutro mijają 2 tygodnie od kiedy poczta przyniosła mi ten list. Co mam zrobić? Czy warto się odwoływać? Podobno ciężko wygrac z firmą windykacyjną w sądzie.

Fundusz Eques Creditum to jedna z wielu firm windykacyjnych, które działają na polskim rynku obrotu wierzytelnościami. Z naszego doświadczenia wynika, że w zdecydowanej większości przypadków warto, a nawet trzeba odwoływać się od sądowych nakazów zapłaty. Tym bardziej, kiedy sprawa rozpatrywana była w e-sądzie, a więc bez żadnych dowodów (!). Sąd elektroniczny nie widział żadnej dokumentacji, a wydał wobec Pana nakaz zapłaty. To zgodne z prawem, ale powoduje szereg wątpliwości czy faktycznie dane zadłużenie faktycznie istnieje, a jeśli istnieje, to czy na pewno w takiej wysokości jak zażądał tego powód w pozwie?

Jako kancelaria mieliliśmy już do czynienia z Eques Creditum Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny do czynienia wielokrotnie. Odsyłamy również do artykułu poświęconego tematowi Eques Creditum: https://www.darmowyprawnik.eu/jak-wygrac-z-funduszem-eques-creditum-wezwanie-na-rozprawe-pozew-i-nakaz-zaplaty-z-sadu/

Jednocześnie radzimy, aby jak najszybciej podjąć działania w sprawie. Przekroczenie 2 tygodni na wniesienie sprzeciwu od nakazu zapłaty w EPU może skutkować szybkim wszczęciem przeciwko Panu postępowania egzekucyjnego (komorniczego). Chętnie przeanalizujemy Pana sprawę. Analiza sprawy jest całkowicie bezpłatna. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Witam, ja też zostalem pozwany przez Eques Creditum. Czy z powodu koronawirusa termin na sprzeciw został wydłużony? Chyba minęło już dwa tygodnie od dnia kiedy odebrałem nakaz zapłaty i boję się, że już wszystko przepadło... Prosze o pilną odpowiedź, bo chcę wiedzieć czy jest jeszcze sens się do Was zglaszać o pomoc?

Zgodnie z uchwalonymi przepisami na czas epidemii oraz stanu zagrożenia epidemicznego terminy do wniesienia pism sądowych uległy zawieszeniu i nie biegną. UWAGA! Nie dotyczy to spraw, w których nakaz zapłaty czy inne pismo, od którego zaczynały bieg terminy sądowe odebrane zostało 16 marca 2020 roku albo wcześniej.

Jeśli odebrał Pan nakaz zapłaty 17 kwietnia 2020 roku albo później, to nadal ma Pan czas na złożenie sprzeciwu od nakazu zapłaty. Jeśli potrzebuje Pan pomocy w tej sprawie zachęcamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

• 2 months later...
Gość Leszek

Też mam sprawę z eques Creditum. Mogę dzisiaj wysłać do was dokumenty, które dostałem? Mocno się stresuje, że zaraz dostanę komornika.

1 godzinę temu, Gość Leszek napisał:

Też mam sprawę z eques Creditum. Mogę dzisiaj wysłać do was dokumenty, które dostałem? Mocno się stresuje, że zaraz dostanę komornika.

Oczywiście, że może Pan wysłać dokumenty. Jak tylko je dostaniemy otrzyma Pan pomoc. Mamy duże doświadczenie w sprawach przeciwko windykatorom, w tym przeciwko Funduszowi Eques Creditum.

Komornika na tym etapie nie musi się Pan obawiać. Złożenie sprzeciwu spowoduje uchylenie nakazu zapłaty i umożliwi normalny proces sądowy. Ważne jest tylko, aby nie spóźnić się ze złożeniem sprzeciwu. Na to pozwany ma zaledwie 2 tygodnie od dnia otrzymania nakazu zapłaty wraz z pozwem.

Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...