Gość Małgorzata Napisano Kwiecień 29, 2020 Share Napisano Kwiecień 29, 2020 Witam serdecznie. Mam pytanie. Firmom pozabankowym jak i chwilowkom którym byłam zobowiązania płacić raty jak i całość zobowiązania nie byłam w stanie płacić całych kwot więc złożyłam do nich wniosek o rozłożenie na mniejsze raty a chwilowkom o wpłatę w miesięcznych ratach na tyle na ile było mnie stać. Na żaden wniosek nie odpowiedziała mi żadna firma. Pisałam taki wniosek co miesiąc, prosząc jednocześnie o restrukturyzację zobowiązania A także ponagalenia o odpowiedź na wniosek. Żadna firma nie odpowiedziała odrazu wypowiedziano mi umowy kredytów pozabankowych i zazadano całości spłaty zobowiązania A ja nadal co miesiąc dokonuje spłat rat w kwotach jakich uwzglednilam we wniosku. Co powinnam dalej robić? Płacić dalej raty czy zaprzestać i czekać na wniosek z sądu? Proszę o poradę Dziękuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 30, 2020 Share Napisano Kwiecień 30, 2020 Wobec tego, że instytucje pożyczkowe wypowiedziały Pani umowy nie obowiązują już żadne harmonogramy wpłat. Powstaje tylko pytanie: czy wypowiedzenia zostały dokonane zgodnie z wymogami prawa oraz samych postanowień w nich zawartych? Tego można dowiedzieć się dopiero na etapie postępowania sądowego. A ten zapewne niebawem się pojawi. Niemniej wygrana banku czy chwilówki w sprawach, w których osoba pozwana korzysta z pomocy doświadczonego w sprawach oddłużeniowych prawnika wcale nie jest taka oczywista. Nasza praktyka pokazuje, że banki i chwilówki mają wiele trudności z udokumentowaniem wierzytelności, które w ich przekonaniu istnieją. Jak może się skończyć dla banku albo chwilówki proces może Pani zobaczyć w naszej galerii wyroków dostępnej tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/wygrane-sprawy/ Gdyby jakakolwiek sprawa trafiła do sądu to zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonać dzwoniąc pod numer 530 333 130, pisząc maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bożena Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 dyby Rząd wspomógł finansów obywateli i dał zasiłek to ludzie nie musieliby szukać pożyczek u lichwy aby przeżyć...a najczęściej spotyka to ludzi biednych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano Maj 26, 2020 Share Napisano Maj 26, 2020 Małgorzata, powiem Ci jedno, że tym hienom lichwiarskim nie płać złamanego grosza i nie podpisuje żadnych ugod i nie składam wniosków o odroczenia rat czy rozłożenia na inne raty niż jest w umowie. Jak coś im podpiszesz to pętla na szyję. Moja sąsiadka tak się zwiedziła w kozi róg. Potem musiała odkręcić wszystko z prawnikami z Eurolege. Szczerze powiem, że było jej ciężko, ale teraz już się odnajduje i cieszy życiem. Nie wszystko jeszcze udało jej się załatwić pozytywnie i do końca, ale dużo już za nią i widzę pozytywy współpracy. Dlatego nie gadaj z nimi tylko najpierw z prawnikami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się