Skocz do zawartości

nakaz zapłaty wydany przez E-Sąd

Gość Ewelina

Polecane posty

Witam.

od jakiegoś czasu śledzę państwa na facebooku i chciałabym się dowiedzieć w pewnej niejasnej dla mnie sytuacji,jak wiadomo mamy teraz pandemie i różnego rodzaju Urzędy czy Sądy są zamknięte. Moje pytanie brzmi na stronie Sądu Rejonowego w Lublinie widnieje komunikat dotyczący obecnej sytuacji w dolnej części tego komunikatu jest informacja ze od 31 marca 2020 aż do odwołania nie będę prowadzone sprawy,natomiast ja mając dostęp do E-Sądu mam wydany nakaz zapłaty z dnia 22 kwiecień 2020, czy ten nakaz jest wydany zgodnie z rozporządzeniem?
Proszę o pomoc i odpowiedź

Pozdrawiam Ewelina 

Taki nakaz zapłaty wydany jest zgodnie z prawem Pani Ewelino. Niemniej nie powinien być doręczany. A gdyby tak się stało, to na chwile obecną nie biegną żadne terminy procesowe związane np. z wnoszeniem sprzeciwów od nakazów zapłaty. Chociaż to ma się niebawem zmienić. Planowane zmiany mają wejść w życie już 15 albo 16 maja.

W każdym razie musi być Pani czujna i odbierać pocztę pochodzącą z sądów. Jeśli takowa do Pani trafi to zalecamy, aby jednak nie przekraczać 2 tygodni na złożenie sprzeciwu od nakazu zapłąty.

• 1 month later...
Gość Brunowski

Ja bym ten esad rozgonił. Jak takie coś w ogóle mlze być sądem? Wydają nakazy zaplaty jak leci. Na nic nie patrzą. Milionami to leci. W sumie tony papieru a wystarczy się tylko odwołać. Brawo Eurolege, że z nimi walczycie! Jedyni porządni i faktycznie pomagający.

13 godzin temu, Gość Brunowski napisał:

Ja bym ten esad rozgonił. Jak takie coś w ogóle mlze być sądem? Wydają nakazy zaplaty jak leci. Na nic nie patrzą. Milionami to leci. W sumie tony papieru a wystarczy się tylko odwołać. Brawo Eurolege, że z nimi walczycie! Jedyni porządni i faktycznie pomagający.

Dziękujemy bardzo za tak miłe słowa ? Oczywiście pozdrawiamy!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...