Skocz do zawartości

Czy dzieci zapłacą za długi rodziców?

Gość Melia

Polecane posty

Gość Melia

Dzień dobry. Mam pytanie dotyczące długów rodziców. Moi rodzice mają bardzo duże długi, a ja jestem młoda osobą. Czy jak skończę naukę ma studiach będę musiała im pomóc w splacaniu? Nie chcę tak wchodzić w dorosłość. Proszę o poradę.

Odpowiadając krótko: dzieci wkraczając w dorosłość nie odpowiadają za długi swoich rodziców. Czym innym jest sytuacja spadkobrania i dziedziczenia długów. Jeśli Pani rodzice żyją mając długi, to kończąc studia nie stanie się Pani dłużnikiem. Właściwie jedynym wyjątkiem będzie sytuacja, gdyby rodzice zalegali za czynsz i inne media. Wtedy odpowiedzialność ponoszą solidarnie również inne osoby dorosłe zamieszkujące w danym lokalu. Za długi bankowe czy z chwilówek nie musi się Pani martwić. To długi rodziców i to jest ich problem, a nie Pani jako ich dziecka.

Gdyby jednak chciała Pani pomóc rodzicom to może ich Pani zachęcić do zgłoszenia nam spraw. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać dzwoniąc pod numer telefonu 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie za pośrednictwem formularza na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...