Gość Prawy Napisano Maj 11, 2020 Share Napisano Maj 11, 2020 Dostałem dzisiaj nakaz zaplaty z sądu. Okazuje się, że to podobno za jakieś długi z chwilówki. Wydawało mi się, że jestem na 0 a tutaj takie coś. Mogę się jakoś odwołać? Nie czuje się w obowiązku cokolwiek płacić jakimś dziwnym firmom, z którymi nie mam żadnej umowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warsawboy Napisano Maj 11, 2020 Share Napisano Maj 11, 2020 2 godziny temu, Gość Prawy napisał: Dostałem dzisiaj nakaz zaplaty z sądu. Okazuje się, że to podobno za jakieś długi z chwilówki. Wydawało mi się, że jestem na 0 a tutaj takie coś. Mogę się jakoś odwołać? Nie czuje się w obowiązku cokolwiek płacić jakimś dziwnym firmom, z którymi nie mam żadnej umowy. a nakaz z EPU czy SR? i czy wiesz za jaka chwilowke? mozesz w ciagu 14 dni zlozyc sprzeciw- pytanie czy do EPU (tam szybko mozna to zalatwic) czy SR- tu pewnie pomoc prawnika nieodzowna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prawy Napisano Maj 12, 2020 Share Napisano Maj 12, 2020 Nakaz zapłaty mam z sądu rejonowego lublin zachód w Lublinie. To z tego ci się orientuję esad. I tak muszę mieć prawnika bo się na tych sprawach prawniczych w ogóle nie znam... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 12, 2020 Share Napisano Maj 12, 2020 Na złożenie sprzeciwu od nakazu zapłaty ma Pan 2 tygodnie. Termin liczy się od dnia odbioru przesyłki sądowej. Należy się odwołać od nakazu zapłaty wydanego w EPU. Tym bardziej, że kwestionuje Pan istnienie roszczenia już co do zasady. Chętnie Panu pomożemy. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Mieliśmy już do czynienia z Heimondo. Więcej znajdzie Pan w naszym artykule dostępnym tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/heimondo-kupuje-dlug-z-creditstar-i-idzie-do-sadu-zobacz-jak-wygrac/ Zapraszamy także do sprawdzenia naszej galerii wyroków z niektórych spraw, w których pomagaliśmy osobom pozwanym o zapłatę długów: https://www.darmowyprawnik.eu/wygrane-sprawy/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Barcik Napisano Czerwiec 18, 2020 Share Napisano Czerwiec 18, 2020 Dostałem dzisiaj nakaz zaplaty z e-sądu na adres rodziców. Sprawa z Heimondo. Żyję za granicą. Mogę was prosić o pomoc w mojej sprawie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 18, 2020 Share Napisano Czerwiec 18, 2020 10 minut temu, Gość Barcik napisał: Dostałem dzisiaj nakaz zaplaty z e-sądu na adres rodziców. Sprawa z Heimondo. Żyję za granicą. Mogę was prosić o pomoc w mojej sprawie? Pomagamy również Polakom mieszkającym za granicą mającym długi w Polsce. Chętnie Panu pomożemy i poprowadzimy całą sprawę. Od początku do końca. Temat pomocy osobom pozwanym mieszkającym za granicą, mającym długi w Polsce poruszaliśmy już tutaj na naszym forum: Prosimy o zgłoszenie nam swojej sprawy oficjalnie. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzys Napisano Styczeń 3, 2021 Share Napisano Styczeń 3, 2021 Dnia 18.06.2020 o 14:34, EUROLEGE Kancelaria napisał: Pomagamy również Polakom mieszkającym za granicą mającym długi w Polsce. Chętnie Panu pomożemy i poprowadzimy całą sprawę. Od początku do końca. Temat pomocy osobom pozwanym mieszkającym za granicą, mającym długi w Polsce poruszaliśmy już tutaj na naszym forum: Prosimy o zgłoszenie nam swojej sprawy oficjalnie. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Witam dzień dobry moi kochani jestem tutaj nowy mam pytanko bo chodzi i heimondo pozwali mnie w epu ale po sprzeciwie sprawę umorzono 31 grudnia i takie pytanie miał ktoś z nimi już stycznosc po jakim czasie przyjdzie mi coś z rejonu będę miał chociaż że 2 miesiące czasu bo chce to spłacić mi chodzi o czas pomoże ktoś bardzo był bym wdzięczny pozdawiam ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Napisano Styczeń 3, 2021 Share Napisano Styczeń 3, 2021 47 minut temu, Krzys napisał: Witam dzień dobry moi kochani jestem tutaj nowy mam pytanko bo chodzi i heimondo pozwali mnie w epu ale po sprzeciwie sprawę umorzono 31 grudnia i takie pytanie miał ktoś z nimi już stycznosc po jakim czasie przyjdzie mi coś z rejonu będę miał chociaż że 2 miesiące czasu bo chce to spłacić mi chodzi o czas pomoże ktoś bardzo był bym wdzięczny pozdawiam ? Panie Krzysztofie, Heimondo ma 2 miesiące na to, aby pozwać Pana do sądu rejonowego właściwego Pana miejscu zamieszkania i zapewne to zrobi. W przeciwnym razie stracą opłatę sądową. Jest to tym bardziej pewne, jeżeli sprzeciw składał Pan samodzielnie, a nie z pomocą prawnika. Niektóre firmy widząc, że po drugiej stronie jest mecenas np. z naszej kancelarii odpuszczają bo wiedzą, że nie wygrają. Jeżeli został Pan pozwany, to w naszej ocenie warto z nimi powalczyć na drodze sądowej, bo może Pan zminejszyć dług a nawet anulować go w całości. W Kancelarii EUROLEGE wygraliśmy już wiele spraw z powództwa Heimondo. Pisząc o wygraniu sprawy mamy na myśli oddalenie powództwa i anulowanie długu w całości, a nie tylko umorzenie postępowania! A jeśli to się nie uda, to zawsze będzie możliwość do powrotu na drogę negocjacji i spłacenia zadłużenia. Ma Pan teraz okazję sprawić, że dług zostanie na drodze sądowej całkowicie anulowany. Proszę się zastanowić, czy nie warto z takiej okazji skorzystać. ? Gdyby miał Pan dodatkowe pytania, to zapraszamy do kontaktu. Jeden z naszych prawników może bezpłatnie przeanalizować dokumenty ze sprawy i odpowie, czy są szanse na wygraną. Tel. 530 333 130 Mail: kontakt@eurolege.pl O jednej z stakich spraw pisaliśmy na naszym blogu:https://www.darmowyprawnik.eu/heimondo-kupuje-dlug-z-creditstar-i-idzie-do-sadu-zobacz-jak-wygrac/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzys Napisano Styczeń 3, 2021 Share Napisano Styczeń 3, 2021 57 minut temu, EUROLEGE napisał: Panie Krzysztofie, Heimondo ma 2 miesiące na to, aby pozwać Pana do sądu rejonowego właściwego Pana miejscu zamieszkania i zapewne to zrobi. W przeciwnym razie stracą opłatę sądową. Jest to tym bardziej pewne, jeżeli sprzeciw składał Pan samodzielnie, a nie z pomocą prawnika. Niektóre firmy widząc, że po drugiej stronie jest mecenas np. z naszej kancelarii odpuszczają bo wiedzą, że nie wygrają. Jeżeli został Pan pozwany, to w naszej ocenie warto z nimi powalczyć na drodze sądowej, bo może Pan zminejszyć dług a nawet anulować go w całości. W Kancelarii EUROLEGE wygraliśmy już wiele spraw z powództwa Heimondo. Pisząc o wygraniu sprawy mamy na myśli oddalenie powództwa i anulowanie długu w całości, a nie tylko umorzenie postępowania! A jeśli to się nie uda, to zawsze będzie możliwość do powrotu na drogę negocjacji i spłacenia zadłużenia. Ma Pan teraz okazję sprawić, że dług zostanie na drodze sądowej całkowicie anulowany. Proszę się zastanowić, czy nie warto z takiej okazji skorzystać. ? Gdyby miał Pan dodatkowe pytania, to zapraszamy do kontaktu. Jeden z naszych prawników może bezpłatnie przeanalizować dokumenty ze sprawy i odpowie, czy są szanse na wygraną. Tel. 530 333 130 Mail: kontakt@eurolege.pl O jednej z stakich spraw pisaliśmy na naszym blogu:https://www.darmowyprawnik.eu/heimondo-kupuje-dlug-z-creditstar-i-idzie-do-sadu-zobacz-jak-wygrac/ Oj dziękuję i pewnie skorzystam z waszej pomocy prawnej a tak apropo kiedy może mi coś przyjść z sr i wogule co rejon wysyła np kiedy będzie sprawa czy tylko nakaz zapłaty Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzys Napisano Styczeń 3, 2021 Share Napisano Styczeń 3, 2021 Ja wyjechalem za granice i czy byla by możliwosc dać wam pełnomocnictwo do odbierania zamnie korespondencji bo mi oto chodzi i takiego mecenasa muszę znalesc i jaki koszt by był proszę o odpowiedź pozdrawiam ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzys Napisano Styczeń 3, 2021 Share Napisano Styczeń 3, 2021 35 minut temu, Krzys napisał: Ja wyjechalem za granice i czy byla by możliwosc dać wam pełnomocnictwo do odbierania zamnie korespondencji bo mi oto chodzi i takiego mecenasa muszę znalesc i jaki koszt by był proszę o odpowiedź pozdrawiam ? 1 godzinę temu, EUROLEGE napisał: Panie Krzysztofie, Heimondo ma 2 miesiące na to, aby pozwać Pana do sądu rejonowego właściwego Pana miejscu zamieszkania i zapewne to zrobi. W przeciwnym razie stracą opłatę sądową. Jest to tym bardziej pewne, jeżeli sprzeciw składał Pan samodzielnie, a nie z pomocą prawnika. Niektóre firmy widząc, że po drugiej stronie jest mecenas np. z naszej kancelarii odpuszczają bo wiedzą, że nie wygrają. Jeżeli został Pan pozwany, to w naszej ocenie warto z nimi powalczyć na drodze sądowej, bo może Pan zminejszyć dług a nawet anulować go w całości. W Kancelarii EUROLEGE wygraliśmy już wiele spraw z powództwa Heimondo. Pisząc o wygraniu sprawy mamy na myśli oddalenie powództwa i anulowanie długu w całości, a nie tylko umorzenie postępowania! A jeśli to się nie uda, to zawsze będzie możliwość do powrotu na drogę negocjacji i spłacenia zadłużenia. Ma Pan teraz okazję sprawić, że dług zostanie na drodze sądowej całkowicie anulowany. Proszę się zastanowić, czy nie warto z takiej okazji skorzystać. ? Gdyby miał Pan dodatkowe pytania, to zapraszamy do kontaktu. Jeden z naszych prawników może bezpłatnie przeanalizować dokumenty ze sprawy i odpowie, czy są szanse na wygraną. Tel. 530 333 130 Mail: kontakt@eurolege.pl O jednej z stakich spraw pisaliśmy na naszym blogu:https://www.darmowyprawnik.eu/heimondo-kupuje-dlug-z-creditstar-i-idzie-do-sadu-zobacz-jak-wygrac/ Bardzo z chęcią bym chciał żeby państwa kancelaria mi pomogła Ale ja szukam takiego mecenasa że będzie mógł zamnie odbierać pisma nakazy może się powtarzam ale czy państwo było by w stanie mi pomóc i jaki by był to koszt proszę o odpowiedź bo nie ukrywam już miałem nie jedna kancelarie oddłużeniowa która miałem z fecebkoka to szkoda gadać mam nadzieję że państwo by mi było w stanie pomuc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Napisano Styczeń 3, 2021 Share Napisano Styczeń 3, 2021 Wierzyciel ma 2 miesiące, aby wnieść pozew po raz drugi. Potem sąd rejnowy będzie rozpoznawał sprawę od nowa. Zanim cokolwiek Pan otrzyma (nakaz zapłaty/odpis pozwu) może minąć nawet 3-6 miesięcy. W naszej Kancelarii otrzyma Pan kompleksową obsługę, czyli mecenas napisze sprzeciw do sądu, odpowiedź na pozew, będzie uczestniczył w postępowaniu sądowym do samego końca, odbierał korespondencję itd. Zatem Pan udziela pełnomocnictwo dla naszego radcy prawnego lub adwokata i nie musi się niczym zajmować, chodzić do sądu itp. Cała praca jest już po naszej stronie. Gdyby były jakieś pytania, to prawnik przydzielony do sprawy zawsze jest do dyspozycji, tak samo konsultanci w naszym biurze obsługi klienta. ? Co do ceny, to opłata jest uzależniona od wysokości zadłużenia ale mamy chyba najlepsze ceny na rynku. Cennik załączamy poniżej. Na przykład w sprawie o zapłatę zadłużenia 6.000 zł u takiego zwykłego adwokata "z ulicy" zapłaci Pan 1800 zł. A w naszej kancelarii tylko 400 zł. A proszę pamiętać, że u nas pracują prawnicy specjaliści w oddłużaniu. A przeciętny prawnik niekoniecznie musi się w tym temacie specjalizować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzys Napisano Styczeń 3, 2021 Share Napisano Styczeń 3, 2021 21 minut temu, EUROLEGE napisał: Wierzyciel ma 2 miesiące, aby wnieść pozew po raz drugi. Potem sąd rejnowy będzie rozpoznawał sprawę od nowa. Zanim cokolwiek Pan otrzyma (nakaz zapłaty/odpis pozwu) może minąć nawet 3-6 miesięcy. W naszej Kancelarii otrzyma Pan kompleksową obsługę, czyli mecenas napisze sprzeciw do sądu, odpowiedź na pozew, będzie uczestniczył w postępowaniu sądowym do samego końca, odbierał korespondencję itd. Zatem Pan udziela pełnomocnictwo dla naszego radcy prawnego lub adwokata i nie musi się niczym zajmować, chodzić do sądu itp. Cała praca jest już po naszej stronie. Gdyby były jakieś pytania, to prawnik przydzielony do sprawy zawsze jest do dyspozycji, tak samo konsultanci w naszym biurze obsługi klienta. ? Co do ceny, to opłata jest uzależniona od wysokości zadłużenia ale mamy chyba najlepsze ceny na rynku. Cennik załączamy poniżej. Na przykład w sprawie o zapłatę zadłużenia 6.000 zł u takiego zwykłego adwokata "z ulicy" zapłaci Pan 1800 zł. A w naszej kancelarii tylko 400 zł. A proszę pamiętać, że u nas pracują prawnicy specjaliści w oddłużaniu. A przeciętny prawnik niekoniecznie musi się w tym temacie specjalizować. I bardzo dobrze to mi się bardzo podoba właśnie mi też oto chodzi aby państwo zamnie odbierali korespondencję bo w Polsce ja mam skrytke na poczcie swoją wykupioną będę się kontynuować z państwem bardzo dziękuję państwu pozdrowiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzys Napisano Styczeń 3, 2021 Share Napisano Styczeń 3, 2021 Jeszcze prosze mi powiedzieć co muszę zrobic aby państwo odbierali moja korespondencję z sądu to ja będę musiał dać do sądu znać czy jak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Styczeń 7, 2021 Share Napisano Styczeń 7, 2021 Dnia 3.01.2021 o 17:09, Krzys napisał: Jeszcze prosze mi powiedzieć co muszę zrobic aby państwo odbierali moja korespondencję z sądu to ja będę musiał dać do sądu znać czy jak Prosimy o kontakt z naszym biurem i wszystko zostanie dokładnie wyjaśnione. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzys Napisano Styczeń 7, 2021 Share Napisano Styczeń 7, 2021 11 godzin temu, EUROLEGE Kancelaria napisał: Prosimy o kontakt z naszym biurem i wszystko zostanie dokładnie wyjaśnione. Dobry wieczór mam pytanie jeżeli sprawa w e sądzie z Heimondo jest umorzona ale jeszcze nie prawomocna to czy mogą już na rejon polecieć czy trzeba czekać na prawomocny wyrok Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Styczeń 8, 2021 Share Napisano Styczeń 8, 2021 15 godzin temu, Krzys napisał: Dobry wieczór mam pytanie jeżeli sprawa w e sądzie z Heimondo jest umorzona ale jeszcze nie prawomocna to czy mogą już na rejon polecieć czy trzeba czekać na prawomocny wyrok To umorzenie jest z e-sądu? Jeśli tak, to sprawa przed e-sądem uległa zakończeniu. Teraz Heimondo może złożyć pozew w sądzie tradycyjnym (stacjonarnym). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzys Napisano Styczeń 8, 2021 Share Napisano Styczeń 8, 2021 53 minuty temu, EUROLEGE Kancelaria napisał: To umorzenie jest z e-sądu? Jeśli tak, to sprawa przed e-sądem uległa zakończeniu. Teraz Heimondo może złożyć pozew w sądzie tradycyjnym (stacjonarnym). Tak e sąd a czy mogą pozwać bez prawomocnosci i ile to czasu może potrwać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Styczeń 8, 2021 Share Napisano Styczeń 8, 2021 1 minutę temu, Krzys napisał: Tak e sąd a czy mogą pozwać bez prawomocnosci i ile to czasu może potrwać Najpewniej złożenie pozwu przez Heimondo potrwa 3 miesiące liczone od dnia wydania postanowienia o umorzeniu postępowania, a nie jego uprawomocnienia. Wynika to z faktu, iż w przeciwnym razie opłata uiszczona w e-sądzie przez Heimondo przy składaniu pozwu może ulec przepadkowi. Oczywiście o fakcie złożenia pozwy dowie się dużo później. Zazwyczaj z momentem otrzymania wezwania z sądu albo nakazu zapłaty wraz z pozwem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzys Napisano Styczeń 9, 2021 Share Napisano Styczeń 9, 2021 Dobry wieczór mam pytanie do Państwa mam skrytke na poczcie wykupioną i tam przychodzą domnie listy i czy może tam przyjść z sądu rejonowego np wezwanie do zapłaty termin sprawy czy coś innego pytam bo raz pani na poczcie pow że Sadowki są odsyłane ale to raczej mi się wydaje że sprawy karne poważniejsze a nie za chwilkę prosze mi pow jak to jest Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Styczeń 11, 2021 Share Napisano Styczeń 11, 2021 Dnia 9.01.2021 o 20:50, Krzys napisał: Dobry wieczór mam pytanie do Państwa mam skrytke na poczcie wykupioną i tam przychodzą domnie listy i czy może tam przyjść z sądu rejonowego np wezwanie do zapłaty termin sprawy czy coś innego pytam bo raz pani na poczcie pow że Sadowki są odsyłane ale to raczej mi się wydaje że sprawy karne poważniejsze a nie za chwilkę prosze mi pow jak to jest Obecnie, jeśli nie odbierze Pan pierwszej przesyłki z sądu cywilnego, np. nakazu zapłaty, to wówczas jest obowiązek doręczenia jej przez komornika. Aktualnie, jeśli jest Pan konsumentem, a nie przedsiębiorcą zniknęły domniemania skuteczności doręczeń przez awizo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się