Skocz do zawartości

Komornik usiadł mi na koncie

Gość Nerek77

Polecane posty

Gość Nerek77

Chciałem dzisiaj zapłacić za zakupy kartą i okazało się, że nie mam na niej żadnych pieniędzy. Wszedłem na konto atam blokada wszystkich środków. Nie mam pojęcia o co chodzi. Nie przypominam siebie, żebym z czymś zalegał. Co z tym zrobić? Można ot tak sobie pozbawiać człowieka środków do życia?

Istnieją zasadniczo 2 warianty takiego stanu rzeczy. Pierwszy, że ktoś zaciągnął na Pana dane kredyt albo pożyczkę. Niestety, ale proceder wyłudzania kredytów albo pożyczek na cudze dane jest obecnie praktykowany dosyć często przez różnej maści oszustów. Dlatego zalecamy korzystanie z alertów BIK. Więcej na ten temat znajdzie Pan tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/wyludzenie-pozyczki-na-twoje-dane-to-mozliwe-czym-jest-alert-bik/

Możliwe również, że jakieś stare, ale nieistniejące zobowiązanie (być może przez pomyłkę) zostało sprzedane przez bank albo firmę pożyczkową, w której miał Pan kredyt/pożyczkę do firmy windykacyjnej i ta wystąpiła do sądu z pozwem o zapłatę, a ten wysłał nakaz albo wezwanie na rozprawę na nieprawidłowy (stary) adres zamieszkania.

Trzeba wszystko ustalić. Jednak wymaga to pewnego zaangażowania. Możemy oczywiście Panu pomóc w tym procesie. Mamy ponad 8-letnie doświadczenie w tego typu sprawach. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer 530 333 130, pisząc maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz na stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Gość Ewelina

Gdy otrzymałam w ubiegłym roku pisma o zajęciu, zgłosiłam się do komornika celem spłaty w ratach. Po roku skontaktowałam się ponownie z zapytaniem ile jeszcze pozostało do spłaty - okazało się że kwota wzrosła o prawie 100% - mimo że co miesiąc komornik pobierał kwoty...Czy komornik mimo spłaty comiesięcznej mojego zadłużenia, może naliczać cały czas odsetki bo w skali roku kwota łączna zadłużenia wzrosła z 10 tys do 20 tys. Przecież co miesiąc płacę raty. Czy ma on do tego prawo? 

W toku egzekucji rosną również odsetki. Jest to praktyka standardowa i zgodna z prawem. Niemniej czy są naliczane w odpowiedniej wysokości, to już trzeba sprawdzić. Jeśli Pani zadłużenie było wysokie, a wpłacane kwoty niewielkie, to istnieje realne zagrożenie, że wpłacane kwoty nie pokrywały nawet odsetek. A trzeba pamiętać, że do tego dochodzą również koszty egzekucji, które komornik inkasuje w pierwszej kolejności. Stąd może wynikać Pani problem.

Trzeba to jednak sprawdzić. Jeśli jest Pani zainteresowana pomocą zachęcamy do kontaktu. Sprawdzimy, czy postępowanie w ogóle może się toczyć i czy nie ma błędów natury formalnej, które mogłyby doprowadzić do umorzenia egzekucji i nawet odzyskania pieniędzy. 

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...