Gość Marcin83 Napisano Maj 16, 2020 Share Napisano Maj 16, 2020 Proszę o pomoc i poradę. Dostałem nakaz zaplaty z sądu rejonowego w moim mieście. Odebrałem przesyłkę 23 marca 2020. Sprzeciw złożyłem 10 kwietnia, bo wcześniej słyszałem, że nie muszę bo takie przepisy weszły w związku z epidemią. A wczoraj odebrałem z sądu postanowienie o odrzuceniu sprzeciwu od nakazu zapłaty. To jak to w końcu jest i czy coś da się jeszcze zrobić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 18, 2020 Share Napisano Maj 18, 2020 Sprzeciw złożony przez Pana był jak najbardziej w terminie. Referendarz sądowy albo sędzia rozpatrujący sprawę nie był na bieżąco z przepisami. Zgodnie z ustawą o zwalczaniu COVID-19 terminy sądowe uległy zawieszeniu od 31 marca 2020 roku. A termin na złożenie sprzeciwu wynosił 2 tygodnie od dnia doręczenia, a więc upływał już w dacie obowiązywania ustawy zawieszającej bieg terminów sądowych. Chętnie pomożemy Panu w napisaniu zażalenia na postanowienie o odrzuceniu sprzeciwu od nakazu zapłaty. Zgłoszenia swojej sprawy może Pan dokonać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, pisząc maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się