kamillo1119 Napisano Maj 18, 2020 Share Napisano Maj 18, 2020 Witam serdecznie. Proszę kogokolwiek o pomoc, mianowicie na swoim koncie mam zadłużenie 12 tyś złotych i 6 komorników prowadzi ta egzekucję. Postanowiłem wyjść powoli z długów. Co mam zrobić żeby pójść na ugodę z komornikami stać mnie jedynie żeby płacić z 200 zł miesięcznie dopóki nie poprawi się moja sytuacja materialną czy mogę napisać do nich o umorzenie odsetek ? Co jak się dogadam z pierwszym w kolejce to czy drugi dalej będzie prowadził egzekucję na moim koncie ? Jak zrobić żeby płacić jedną ratę A żeby nie było egzekucji na moim koncie z wyplata proszę o pomoc dziękuję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Miłosz Napisano Maj 18, 2020 Share Napisano Maj 18, 2020 Ale tych 6 komorników siedzi Ci na jednym koncie? Czy na jednej wypłacie? I ile masz tych długów? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 19, 2020 Share Napisano Maj 19, 2020 W sprawie zastanawiające jest, że żaden z komorników nie stwierdził zbiegu egzekucji? Należałoby dokonać wszechstronnej analizy sprawy w oparciu o dokumentację. W naszej ocenie mogło dojść do naruszenia przepisów kpc. Dodatkowo trzeba sprawdzić, czy w sprawie nie doszło do uchybień formalnych już na etapie postępowania sądowego. A jeśli tak było to można nie tylko uchylić zajęcia i umorzyć egzekucję, ale nawet odzyskać zabrane przez komorników pieniądze. Jeśli moglibyśmy pomóc w tej sprawie to zachęcamy do kontaktu. Analiza sprawy jest całkowicie bezpłatna. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Basia Napisano Maj 21, 2020 Share Napisano Maj 21, 2020 ja też mam 2 komorników na koncie, jeden siedzi na wynagrodzeniu i pobiera do najniższej krajowej, zajmowal również konto ale już nic nie pobierał z konta a teraz przyszedł drugi komornik i zajął mi z konta jeszcze 200 zł, czy on tak mógł zrobic? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jadzia Napisano Maj 21, 2020 Share Napisano Maj 21, 2020 ja mam jednego komornika ale uporczywego, zajął mi całe wynagrodzenie bez jakiejkolwiek wcześniej informacji, pomóźcie co powinnam zrobić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 Dnia 21.05.2020 o 15:47, Gość jadzia napisał: ja mam jednego komornika ale uporczywego, zajął mi całe wynagrodzenie bez jakiejkolwiek wcześniej informacji, pomóźcie co powinnam zrobić? Najpewniej w Pani sprawie doszło do nieprawidłowości w doręczeniach sądowych. Stąd ten komornik z zaskoczenia. Musimy ustalić kilka kwestii i wówczas możemy ruszać z pomocą. Potrzebujemy jednak kilku informacji i dokumentów źródłowych w sprawie. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 Dnia 21.05.2020 o 14:51, Gość Basia napisał: ja też mam 2 komorników na koncie, jeden siedzi na wynagrodzeniu i pobiera do najniższej krajowej, zajmowal również konto ale już nic nie pobierał z konta a teraz przyszedł drugi komornik i zajął mi z konta jeszcze 200 zł, czy on tak mógł zrobic? Zasadniczo mogło dojść w sprawie do zbiegu egzekucji. Trzeba tez ustalić prawidłowości formalne w kwestii doręczenia tytułów egzekucyjnych w toku postępowania sądowego. Zapraszamy do kontaktu. Postaramy się Pani pomóc. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mietek Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 Ja tam mam 5 komorników, ale nie mam nic na siebie, wiec pelen luzik ? nic gnida nie dostanie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 4 minuty temu, Gość Mietek napisał: Ja tam mam 5 komorników, ale nie mam nic na siebie, wiec pelen luzik ? nic gnida nie dostanie Zawsze może Pan jeszcze doprowadzić do umorzenia egzekucji i obciążenia kosztami komorniczymi wierzyciela egzekwującego. Bez analizy sprawy jednak nie jesteśmy w stanie stwierdzić, czy w Pana sytuacji da się tak zrobić. Zachęcamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mietek Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 To tak się da? ale by mieli miny jakbym im odwinol taki numer Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 3 minuty temu, Gość Mietek napisał: To tak się da? ale by mieli miny jakbym im odwinol taki numer Każdego tygodnia przyjmujemy dziesiątki takich spraw, gdzie dopatrujemy się błędów formalnych jeszcze na etapie sądowym. Jeśli jest Pan zainteresowany bezpłatną analizą swojej sytuacji oczywiście zapraszamy ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janusz Napisano Czerwiec 1, 2020 Share Napisano Czerwiec 1, 2020 Ja mam tak samo, 3 komorników na koncie pierwszy był poinformowany że mam innego prowadzącego egzekucje z wynagrodzenia , z oznaczeniem akt itp , nic z tym nie zrobiono otrzymałem tylko pisma na właściwy adres o zajęciu wszelkich wierzytelności + wezwanie do złożenia wykazu majątku , doszło 2 kolejnych , kontakt z bankiem , odpowiedź że jest zbieg egzekucji i czekają aż któryś komornik przejmie sprawy , w tym czasie bank potrąca pieniądze wpływające na konto do najniższego wynagrodzenia , mija półtora roku żaden komornik się nie poczuł do sprawy, kwota 2400 zł leży w banku i ani ja nie mogę tych pieniędzy wyjąć i spłacić tych 2 komorników którzy zajęli konto na 500 i 800 zł ,ani bank nie ma takich możliwości żeby wykonać moją dyspozycje odnośnie tych pieniędzy miał bym 2 sprawy z głowy i żył z 1 komornikiem na rachunku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 1, 2020 Share Napisano Czerwiec 1, 2020 1 godzinę temu, Gość Janusz napisał: Ja mam tak samo, 3 komorników na koncie pierwszy był poinformowany że mam innego prowadzącego egzekucje z wynagrodzenia , z oznaczeniem akt itp , nic z tym nie zrobiono otrzymałem tylko pisma na właściwy adres o zajęciu wszelkich wierzytelności + wezwanie do złożenia wykazu majątku , doszło 2 kolejnych , kontakt z bankiem , odpowiedź że jest zbieg egzekucji i czekają aż któryś komornik przejmie sprawy , w tym czasie bank potrąca pieniądze wpływające na konto do najniższego wynagrodzenia , mija półtora roku żaden komornik się nie poczuł do sprawy, kwota 2400 zł leży w banku i ani ja nie mogę tych pieniędzy wyjąć i spłacić tych 2 komorników którzy zajęli konto na 500 i 800 zł ,ani bank nie ma takich możliwości żeby wykonać moją dyspozycje odnośnie tych pieniędzy miał bym 2 sprawy z głowy i żył z 1 komornikiem na rachunku. W takiej sytuacji Panie Januszu należy jak najszybciej o zaistniałym zdarzeniu poinformować każdego z prezesów sądów rejonowych, przy których działają komornicy. Wszystko w celu wszczęcia postępowania nadzorczego i sprawdzenia czy egzekucja prowadzona jest zgodnie z regułami kpc i ustawy o komornikach sądowych. Oczywiście wypadałoby również sprawdzić czy w sprawie nie zachodzą przesłanki do uchylenia egzekucji. Chętnie dokonamy analizy Pana sprawy. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się