Gość Użytkownik Napisano Lipiec 3, 2019 Share Napisano Lipiec 3, 2019 Mam problem z windykacja Najpierw był Kaczmarski ciągle SMS-y e-maile; nagle e-mail od kancelarii Brudkowski że jak nie zapłacę to sprawa będzie w sądzie. Nie mam żadnych informacji o cesji sprzedaży ani dokumentów. Pożyczka to halopozyczka Może ktoś mi udzieli informacji czy bez cesji mogą oddać do sądu? Czy firmy windykacyjne mogą zmieniać ciągle? Agnieszka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Damian Napisano Lipiec 3, 2019 Share Napisano Lipiec 3, 2019 Sama cesja wierzytelności to nie dowód na istnienie długu. Przede wszystkim nie panikuj i cierpliwie czekaj na nakaz zapłaty, po czym złóż sprzeciw, a najlepiej jeżeli wtedy zglosisz się do fundacji Eurolege i sprawa zniknie raz na zawsze. Ważne, z windykatorem w tej sytuacji nie rozmawiaj, nie podpisuj tym bardziej z nimi żadnej ugody bo wyssaja z Ciebie każdy grosz i sprawa w sądzie wtedy będzie przegrana. Czekaj cierpliwie na pewno z sądu i wtedy działaj! Pozdrawiam, Damian Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 4, 2019 Share Napisano Lipiec 4, 2019 Tak jak napisał forumowicz powyżej, nie należy w tej sytuacji dokonywać jakiegokolwiek uznawania długu, a więc np.: wpłacania, składania wniosków o rozłożenie na raty, zawierania ugód. Najpewniej w niedługim czasie firma pożyczkowa złoży pozew w sądzie. Umożliwi to wówczas aktywną obronę. Zapewne w umowie znajduje się wiele klauzul niedozwolonych. W naszej Kancelarii zajmujemy się takimi sprawami każdego dnia. Jeśli otrzyma Pan jakiekolwiek pismo z sądu prosimy o zgłoszenie nam swojej sprawy na: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Daria Napisano Kwiecień 9, 2020 Share Napisano Kwiecień 9, 2020 Na chwilę obecną nękają mnie windykacje i straszą sądem i policją. Proszę o pomoc. Chciałam komuś pomóc, podżerowałam mu pożyczkę, on jej nie spłacał, windykacja mnie tak zastraszyła, że spłaciłam tamto zadłużenie zaciągając kredyty w chwilówkach i tak zaczęła się pętla zadłużenia. Jak z nią sobie radzić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 10, 2020 Share Napisano Kwiecień 10, 2020 Pani Dario, co się stało to już nie odstanie niestety. Wpłaconych pieniędzy do firmy windykacyjnej już raczej Pani nie będzie w stanie odzyskać. Jeśli jednak wpadła Pani w sidła zadłużeń to najrozsądniejszym wyjściem będzie sądowe oddłużenie. Polega ono na tym, że zmusza Pani firmę pożyczkową do tego, aby pozwała Panią do sądu i w ten sposób możliwe jest dopiero znacząca redukcja zadłużenia, a nawet całkowita wygrana i pełne oddłużenie! Jak to zrobić? Kiedy zostanie Pani pozwana do sądu to wówczas zachęcamy do zgłoszenia sprawy. W naszej Kancelarii posiadamy wielu prawników zajmujących się tematyką procesów sądowych z bankami, firmami pożyczkowymi oraz windykacyjnymi. Polecamy Pani również nasz poradnik dotyczący wychodzenia ze spirali zadłużenia. Dostępny jest pod tym linkiem: https://www.darmowyprawnik.eu/spirala-zadluzenia-i-petla-pozyczek-jak-sie-od-nich-uwolnic/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się