Gość Alina Napisano Maj 21, 2020 Share Napisano Maj 21, 2020 witam, komornik zajal moje konto nie dostalam zadnej informacji od komornika o zajeciu zadnych listow nic nie przychodzilo do mnie, co zrobic? czy komornik mogl zajac moje konto nie informujac mnie o tym? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 22, 2020 Share Napisano Maj 22, 2020 Z Pani relacji wynika, że w sprawie nastąpiły błędy formalne w zakresie doręczeń przesyłek już na etapie postępowania sądowego. W tym momencie można zacząć działać w kierunku uchylenia tytułu egzekucyjnego w całości oraz umorzenia egzekucji. Jeśli przesyłki z sądu kierowane były pod niewłaściwy adres to szansa na skuteczne działanie sięga nawet 99%. Chętnie przeanalizujemy Pani sprawę pod kątem prawnym i ewentualnie również pomożemy. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anna Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 dzień dobry, dostałam dokumenty od komornika i w nich jest między innymi wykaz majątku. Moje pytanie brzmi czy ja muszę te wszystkie informacje przedstawić komornikowi? Jak taki wykaz majątku wypełnić? Proszę o pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 Zasadniczo osoba egzekwowana przez komornika sądowego obowiązana jest do przedstawienia wykazu majątku pod rygorem kar, np. grzywny. Więcej na temat obowiązków z tym związanych i ewentualnych kar za niestosowanie się do nich znajdzie Pani w naszym artykule dostępnym pod wskazanym linkiem: https://www.darmowyprawnik.eu/zawiadomienie-o-wszczeciu-egzekucji-i-wykaz-majatku-dla-komornika-co-to-jest/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ludmiła Napisano Maj 27, 2020 Share Napisano Maj 27, 2020 Witam. Na moim koncie bankowym po ostatnim wpływie z wynagrodzenia za prace tj 3500 zł komornik zablokował mi kwotę 2600 zł. Czy jest to zgodne z prawem ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 27, 2020 Share Napisano Maj 27, 2020 Jeśli należności egzekwowane są inne niż należności alimentacyjne komornik powinien zostawić kwotę minimalnej krajowej. Więcej na ten temat znajdzie Pani tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/pensji-moze-zabrac-komornik-2018-r/ Jednocześnie należy sprawdzić, czy w sprawie nie doszło do uchybień natury formalnej w trakcie postępowania sądowego. Zachęcamy do zgłoszenia nam swojej sprawy do bezpłatnej analizy prawnej. Jeśli udałoby się uchylić sądowy tytuł wykonawczy stanowiący podstawę egzekucji to wówczas można byłoby nawet umorzyć egzekucję komorniczą i odzyskać pieniądze. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano Maj 29, 2020 Share Napisano Maj 29, 2020 Dzień dobry. Czy komornik może zająć konto bankowe w obecnym czasie? Przeczytałem artykuł, w którym podano informacje, że w czasie panedmii nie powinny być wykonywane tego typu czynności. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 29, 2020 Share Napisano Maj 29, 2020 W czasie epidemii i stanu zagrożenia epidemicznego komornicy powinni powstrzymać się przed dokonywaniem jakichkolwiek czynności w terenie. Zgodnie z jedną z tarcz antykryzysowych zakazano wykonywania eksmisji. Natomiast co do egzekucji z kont bankowych to komornicy nadal posiadają takowa możliwość. Jest to pośredni sposób egzekucji. Należy natomiast ustalić, czy postępowanie komornicze prowadzone jest zgodnie z prawem. W tym celu koniecznym jest zbadanie, czy jeszcze na etapie postępowania sądowego nie doszło do naruszenia przepisów prawa. To z kolei dałoby podstawę do tego żeby nie tylko egzekucję umorzyć, ale też odzyskać zajęte w jej toku środki. Chętnie przyjrzymy się sprawie. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lucyna Napisano Maj 29, 2020 Share Napisano Maj 29, 2020 Witam, dostałam pismo od komornika w którym jest adnotacja, że nakaz został doręczony w trybie artykułu 139. Chciałabym zapytać jaki jest czas na odwołanie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 29, 2020 Share Napisano Maj 29, 2020 4 minuty temu, Gość Lucyna napisał: Witam, dostałam pismo od komornika w którym jest adnotacja, że nakaz został doręczony w trybie artykułu 139. Chciałabym zapytać jaki jest czas na odwołanie? Jeśli nie zamieszkiwała Pani pod adresem, na który kierowana była korespondencja z sądu to oczywiście możemy Pani pomóc zatrzymać komornika, uchylić egzekucję, a także odzyskać pieniądze, jeśli zostały zabrane przez komornika w toku egzekucji. Trzeba jednak sprawdzić poprawność formalną sprawy na etapie sądowym. Chętnie Pani pomożemy. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lucyna Napisano Maj 29, 2020 Share Napisano Maj 29, 2020 Zamieszkiwałam pod tym adresem jednak w chwili doręczenia nakazu przez dłuższy okres przebywałam w szpitalu. Chciałabym zapytać jaki mam czas na złożenie sprzeciwu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 29, 2020 Share Napisano Maj 29, 2020 8 minut temu, Gość Lucyna napisał: Zamieszkiwałam pod tym adresem jednak w chwili doręczenia nakazu przez dłuższy okres przebywałam w szpitalu. Chciałabym zapytać jaki mam czas na złożenie sprzeciwu? Jeśli o sprawie komorniczej dowiedziała się Pani nie więcej niż 7 dni temu to można złożyć wniosek o przywrócenie terminu w sprawie składając jednocześnie środek zaskarżenia. Oczywiście w tym również możemy Pani pomóc. Więcej na temat wniosku o przywrócenie terminu znajdzie Pani w naszym poradniku: https://www.darmowyprawnik.eu/jak-napisac-wniosek-o-przywrocenie-terminu-kiedy-zlozyc-i-jakie-sa-warunki-odpowiadamy/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się