Gość justyna Napisano Maj 21, 2020 Share Napisano Maj 21, 2020 Witam.Zwracam się do państwa z prośbą o analizę mojej sprawy. W 2011 roku zmarł mój wujek i pozostawił zadłużony spadek. W 2014 roku sąd postanowił,że ja, moja nieletnia siostra i wujek nabyliśmy spadek z dobrodziejstwem inwentarza. W 2016 roku bank spółdzielczy Olsztynek żąda spłaty kredytu 36 885,00 zł i odsetek 91 787,92. Nie mając z czego spłacić długu komornik postanawia umorzyć postępowanie egzekucyjne wobec stwierdzenia bezskuteczności egzekucji. Wujek zostawił aktywa w postaci połowy domu jednorodzinnego, ponieważ przed śmiercią podzielił dom z żoną, która spadek odrzuciła i posiada niezadłużoną połowę tego domu. Na ten moment sąd nakazał sprzedaż nieruchomości komornikowi aby spłacić wierzycieli ale mój wujek który był także spadkobiercą zmarł w sierpniu 2018 i sprawa się zatrzymała.Chcielibyśmy rozwiązać sprawę kredytu, ponieważ będzie to trwało zapewne latami i dług będzie ciągle rósł a my nie mamy możliwości żeby go spłacić w tak wysokiej kwocie, ponieważ spłacamy zaległości w ZUS, które również odziedziczyliśmy.Proszę o pomoc co możemy zrobić w sprawie tego kredytu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 22, 2020 Share Napisano Maj 22, 2020 Pani Justyno, sprawie ewidentnie należy się przyjrzeć bliżej i bardziej wnikliwie. Być może istnieją jeszcze jakieś szanse nawet na uchylenie niekorzystnego rozstrzygnięcia sądu. Taka analiza jednak wymaga nie tylko informacji, ale również dokumentacji źródłowej. Z przedstawianego przez Panią stanu faktycznego nie można dokładnie ustalić jakie były losy sprawy od momentu złożenia pozwu przez bank aż do momentu pojawienia się komornika. Jeśli jest Pani zainteresowana pomocą z naszej strony zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się