Gość Brajan Napisano Maj 22, 2020 Share Napisano Maj 22, 2020 Dzień dobry, mam pytanie czy jest jakaś instytucja np fundacja albo kancelaria prawna, która pomaga napisać wniosek o upadłość konsumencką za darmo? Chodzi o to, że wpadłem w spiralę zadłużenia i nie mam środków na prawnika, a taki wniosek kosztuje podobno od 5000 zł w górę. Czy to prawda, że tyle bierze adwokat za wniosek o upadłość? A druga sprawa jest taka, że nie bardzo się orientuję jakie są szanse na ogłoszenie upadłości. Kiedyś czytałem, że jak sąd odrzuci taki wniosek to potem już nie można się starać drugi raz. Czy nadal tak jest? Pytam o to, bo kiedyś na Państwa facebooku czytałem, że ma być jakaś zmiana dla dłużników. Czy ta zmiana już obowiązuje i co się zmieniło? Bardzo proszę o szybką odpowiedź, bo już nie daję rady, windykatorzy nie pozwalają mi żyć! Mam już tego wszystkiego dosyć! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gregor27 Napisano Maj 22, 2020 Share Napisano Maj 22, 2020 Stary nie pakuj się w to, upadłość konsumencka nawet za darmo to syf. Na lata stracisz kontrole nad swoim życiem. Wiem bo sam chciałem zrobić upadłość konsumencką ale po rozmowie z prawnikiem i przeczytaniu kilku artykułów z historiami ludzi odechciało mi się na zawsze. Jak ogłosisz sobie upadłość, to przez wiele lat zamiast komornika będziesz miał na głowie syndyka masy upadłości, a to jeszcze gorsze! Moim zdaniem lepiej powoli ogarniać sobie wszystkie sprawy finansowe. Co się da, to poprzez sprawy sądowe, ewentualnie negocjacje wspólnie z prawnikiem. A jak się nie da, bo np. juz jest komornik, to powoli spłacać, dogadywać się z wierzycielami itd. Serio zastanów się... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Edek Napisano Maj 22, 2020 Share Napisano Maj 22, 2020 dokładnie znam historię kilku osób i mówią, że żałują że dali się namówić na upadłość... żyjesz w nędzy bo o niczym sam nie decydujesz a jeszcze teraz po tych zmianach to z tego co czytałem nawet 10 lat może to trwać i jeszcze na końcu ci powiedzą że to twoja wina i nie umorzą ci tego czego nie udało się spłacić w trakcie upadłości... masakra kto te zmiany wprowadzał... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Miły Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 Za darmo to dzisiaj podobno nawet w buzię nie można dostać porządnie ? A tak ma serio to chłopie nie pchaj się w te upadłości. Kamień u szyi i ciągłe problemy. Mam znajomego co w to poszedł. Jeszcze zapłacił jakiejś firmie za napisanie wniosku. Jednym słowem powiem Ci, że dramat! Nie ma domu, zabrali mu samochód, cofnęli darowizny na dzieci i całkiem upodlili. Mija 3 rok tej przeprawy z upadłością i chłop jak był normalny to co 2 dzień płacze. Taka beznadzieja. Dlatego lepiej oddluzac się tradycyjnie niż iść w szpony sądów i syndyka. No i nie myśl, że jak ogłoszą upadłość to się wszystko skończy. Wcale nie. Dalej będą do Ciebie pisać i dzwonić te windykacyjne sępy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się