Skocz do zawartości

Egzekucja z wynagrodzenia

Gość Janusz

Polecane posty

Gość Janusz

Dzień dobry jestem zatrudniony w dwóch firmach na dwóch umowach zlecenie. Te umowy to moje jedyne źródło dochodu z nich się utrzymuje, nie dostaje żadnych pomocy od państwa. Grozi mi egzekucja komornicza. Czy komornik będzie mógł zająć wszystkie pieniądze z obu umów, czy może zajmie z jednej wszystko a z drugiej nic jak to wygląda?

W takiej sytuacji wolna jest od zajęcia kwota minimalnego wynagrodzenia za pracę. Oczywiście pod warunkiem, że wynagrodzenie z tytułu zleceń stanowi Pana wyłączne źródło utrzymania. Musi Pan jednak pamiętać, że komornik dokonujący ewentualnie zajęcia nie wie, że tak jest i należy jak najszybciej go o tym powiadomić. Dając informację również do prezesa sądu rejonowego, przy którym działa komornik. 

Zalecamy również, aby sprawdzić, czy w sprawie na etapie sądowym nie doszło do błędów formalnych, które umożliwiłyby wzruszenie tytułu wykonawczego oraz umorzenie egzekucji. Łącznie z możliwością odzyskania środków zajętych w toku egzekucji.

W celu ustalenia czy da się to w Pana sprawie przeprowadzić potrzebna jest analiza dokumentów oraz rozpytanie podczas rozmowy z prawnikiem. Zachęcamy do kontaktu. 

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Gość mariusz

Witam, otrzymałem pismo od komornika tydzień temu i nie wiem jak się do niego zastosować. Gdyż data jest z 2017r. A ja nie otrzymałem w tamtym czasie żadnych pism o postępowaniu upominawczym i nakazie zapłaty. Bardzo proszę o pomoc czy te pisma nie są już przedawnione? Minęły od nich trzy lata a teraz komornik sobie przypomniał i jest napisane " wezwanie dłużnika do udzielenia wyjaśnień"

Dziękuję za rozpatrzenie mojej sprawy.

4 minuty temu, Gość mariusz napisał:

Witam, otrzymałem pismo od komornika tydzień temu i nie wiem jak się do niego zastosować. Gdyż data jest z 2017r. A ja nie otrzymałem w tamtym czasie żadnych pism o postępowaniu upominawczym i nakazie zapłaty. Bardzo proszę o pomoc czy te pisma nie są już przedawnione? Minęły od nich trzy lata a teraz komornik sobie przypomniał i jest napisane " wezwanie dłużnika do udzielenia wyjaśnień"

Dziękuję za rozpatrzenie mojej sprawy.

Panie Mariuszu, być może w sprawie zaszły znaczące błędy formalne już na etapie postępowania sądowego, które umożliwiłyby umorzenie egzekucji i zatrzymanie działań komornika. Czy tak się jednak da zrobić w Pana sprawie zależy od konkretnego przypadku. Zachęcamy do kontaktu i bezpłatnej, fachowej analizy Pana sprawy.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...