Gość Barbaraaa Napisano Maj 22, 2020 Share Napisano Maj 22, 2020 Nie uwierzycie Państwo co mnie dzisiaj spotkało. Byłam na zakupach i chciałam zapłacić kartą. Okazało się, że nie ma środków. Dziwne, bo wiem, że powinny być. Zalogowalam się na konto i nie mogłam uwierzyć. Komornik z Rzeszowa ukradł mi pieniądze z konta! Nie wiem kompletnie za co. Nie dodzwonilam się bo oczywiście już nie pracowali. I tak w stresie cały weekend. Czy tak można bez zapowiedzi zabrać komuś się widzę z konta w naszym kraju? Przecież to rozbój w biały dzień... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wioleta Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 Mi już tak kradnie z konta 2 lata i nie ma na niego sposobu. Zero sprawiedliwości. Sądy mają gdzieś co do nich piszę. To jakaś tragedia w Polsce, że jak noga się potknie to wezmą człowieka zniewolą. Dołączam się do pytania. Czy da się coś z takim komornikiem zrobić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 Dnia 22.05.2020 o 19:52, Gość Barbaraaa napisał: Nie uwierzycie Państwo co mnie dzisiaj spotkało. Byłam na zakupach i chciałam zapłacić kartą. Okazało się, że nie ma środków. Dziwne, bo wiem, że powinny być. Zalogowalam się na konto i nie mogłam uwierzyć. Komornik z Rzeszowa ukradł mi pieniądze z konta! Nie wiem kompletnie za co. Nie dodzwonilam się bo oczywiście już nie pracowali. I tak w stresie cały weekend. Czy tak można bez zapowiedzi zabrać komuś się widzę z konta w naszym kraju? Przecież to rozbój w biały dzień... Najpewniej padła Pani ofiarą klasycznych błędów systemu sądowego, które polegały na tym, że nakaz zapłaty albo wyrok zaoczny w Pani sprawie z powództwa jakiejś firmy windykacyjnej, pożyczkowej albo banku wysyłane były na nieprawidłowy adres zamieszkania. Najpewniej od momentu zawarcia umowy do dnia złożenia pozwu w sądzie zmieniła Pani adres zamieszkania, a sąd nie zweryfikował tego należycie w bazie PESEL i wysłał nakaz zapłaty na stary adres. To spowodowało, że orzeczenie sądowe wróciło do sądu jako doręczone, a następnie po uprawomocnieniu się i nadaniu klauzuli wykonalności stało się podstawą wszczęcia postępowania egzekucyjnego przeciwko Pani osobie. Takich spraw w naszej Kancelarii EUROLEGE mamy bardzo dużo. Istnieje również szansa, że ktoś na Pani imię i nazwisko wziął jakiś kredyt albo pożyczkę. Jednak taka sytuacja występuje dużo rzadziej niż ta wskazana na wstępie. Wszystko trzeba ustalić. Chętnie Pani pomożemy. Zachęcamy do kontaktu, Nasi prawnicy z chęcią przyjrzą się sprawie. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 25, 2020 Share Napisano Maj 25, 2020 2 godziny temu, Gość Wioleta napisał: Mi już tak kradnie z konta 2 lata i nie ma na niego sposobu. Zero sprawiedliwości. Sądy mają gdzieś co do nich piszę. To jakaś tragedia w Polsce, że jak noga się potknie to wezmą człowieka zniewolą. Dołączam się do pytania. Czy da się coś z takim komornikiem zrobić? W Pani sytuacji również mogło dojść do nieprawidłowości formalnych już na etapie postępowania sądowego. Zachęcamy do kontaktu. Nasi prawnicy chętnie przejrzą Pani dokumenty i udzielą odpowiedzi czy w sprawie można coś jeszcze zrobić, a jeśli tak to jaką przybrać strategię i co konkretnie zrobić. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się