Gość Adam Napisano Lipiec 4, 2019 Share Napisano Lipiec 4, 2019 Mam taki problem. Około 6-7 lat temu posiadałem konto w banku millenium. Wziąłem małe pożyczki jak na tamte czasy. Było to zadłużenie w koncie "ROK LINIA" 4.800 oraz karta kredytowa 1000 zł. Redukcja zatrudnienia, (emerytura) problemy zdrowotne itp. nie spłacałem. Sprawa do sądu i do komornika, normalna sprawa nie ma się co bronić. Całe kwoty zasądzone przez sąd spłaciłem. Bardzo się cieszyłem gdy Komornik zakończył oba postępowania. Wydał odpowiednie zaświadczenie na piśmie itp. Zaraz po tym bank MILLENIUM wzywa mnie do zapłacenia jakichś odsetek za rok linię ????. Po jednym z pytań do pani w banku uzyskałem odpowiedź , że to odsetki jakich wcześniej nie uznał sad w pozwie ???? jak to sąd nie uznał a oni się ich domagają nie rozumiem. Mało tego podali mnie po raz kolejny do BIK jako zadłużenie. Pomimo mojej dyspozycji nie zamykają konta i cały czas naliczają odsetki co jest grane ??? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 5, 2019 Share Napisano Lipiec 5, 2019 Panie Adamie, w momencie spełnienia świadczenia głównego istnieje domniemanie wynikające z kodeksu cywilnego, że roszczenia uboczne również zostały spłacone. Takie gapiostwo ze strony banku działa na jego niekorzyść w przyszłym, ewentualnym sporze sądowym. Jeśli Pana pozwą do sądu w tej sprawie to chętnie podejmiemy się pomocy. Natomiast co do wpisu w BIK to sytuacja wygląda już nieco gorzej. O tyle, że jeśli bank dobrowolnie nie wypisze Pan z bazy BIK to trzeba będzie pozwać bank o naruszenie dóbr osobistych i żądać usunięcia dokonanego wpisu. Proces taki niestety bywa długotrwały, a przez ten czas wpis nadal jest w bazie BIK. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamG Napisano Lipiec 7, 2019 Share Napisano Lipiec 7, 2019 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezyderiusz Napisano Lipiec 8, 2019 Share Napisano Lipiec 8, 2019 Panie Adamie jak bedzie Pan szukal kogoś do wykreslenia wpisu w Biku to niech Pan nie ufa czarodziejom z internetu. Teraz duzo jest takich magikow co polecają swoje usługi na grupach na facebooku i piszą "napisz do mnie na priv to pomogę". To w wiekszości naganiacze co działają na polecenie szemranych firemek. Biora za uslugi po 1000 - 2000 zł a potem nic nie robią i mowia, ze sorry ale nic się nie dało zrobic. Niech Pan dokladnie sprawdza komu powierza sprawy, ja uważam ze warto wspolpracować tylko z duzymi kancelariami jak Eurolege. To nie muszą być oni, bo takich dużych kancelarii jest kilka i łatwo mozna sobie znaleźć w google. Ale akurat co do Eurolege to moge polecić i sam też trafilem z polecenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan Napisano Lipiec 10, 2019 Share Napisano Lipiec 10, 2019 Witam czy firma EuroLege przegra w sądzie to kto ponosi koszty procesu chodzi mi o sprzeciw od zapłaty Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 11, 2019 Share Napisano Lipiec 11, 2019 Panie Janie, w przypadku przegranej pozwany ponosi koszty procesu, które są zasądza na rzecz strony przeciwnej. Nie są nam znane żadne podmioty, które przyjmowałyby na siebie ryzyko przegranej sprawy i płaciły koszty przeciwnikowi. Zawsze profesjonalnie reprezentujemy naszych klientów. Miarą profesjonalizmu jest to, że w przypadku wygranej wynagrodzenie stanowią jedynie zasadniczo koszty procesu zasądzane od strony przeciwnej. W przypadku przegranej ma Pan właściwie darmową pomoc, poza drobną opłatą, o której informujemy zawsze na początku współpracy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się