Marta Napisano Maj 26, 2020 Share Napisano Maj 26, 2020 Witam serdecznie Miałam umowę do końca kwietnia. 20 kwietnia poszłam na l4 mojego l4 nie wysłał nikt do zusu. 13maja odbierałam świadectwo pracy i sama musiałam zawieźć swoje l4 do zusu. Zasiłek chorobowy dopiero dostanę za miesiąc, tak zostałam potraktowana. Co w takiej sytuacji mogę zrobić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lucyna Napisano Maj 27, 2020 Share Napisano Maj 27, 2020 To wina Twojego pracodawcy albo jego kadrowych. Może też wina firmy księgowej zajmującej się twoimi dokumentami. Ja bym tak sprawy nie zostawiła i zawiadomiła Państwową Inspekcję Pracy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano Maj 27, 2020 Autor Share Napisano Maj 27, 2020 Państwowa Inspekcja Pracy, powiedziała żeby skierować sprawę do sądu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lucyna Napisano Maj 27, 2020 Share Napisano Maj 27, 2020 A chociaż cię pouczyli z jakim pozwem miałabyś wystąpić? Mi to wygląda na olewanie petenta że strony PIP. W końcu przecież sami mogą wystąpić do sądu. Dziwna sprawa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano Maj 27, 2020 Autor Share Napisano Maj 27, 2020 Co w takiej sytuacji zrobić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lucyna Napisano Maj 27, 2020 Share Napisano Maj 27, 2020 Ja bym złożyła oficjalne zawiadomienie do PIP na piśmie i im wysłała. Niech się zajmą tą sprawą oficjalnie. Bo tak sobie jakaś Pani powiedziała w okienku, że idź do sądu i to wystarczy? Niech coś zrobią. Przecież za to biorą pieniądze a nie za siedzenie i gapienie się w ekran komputera. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano Maj 27, 2020 Autor Share Napisano Maj 27, 2020 Dziękuję za odpowiedź. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian568 Napisano Luty 7, 2021 Share Napisano Luty 7, 2021 Pracodawca na złość zrobił i opóźnił wszystko, bo przecież on musi podpisać z3 żeby wysłać to do zus, u mnie też jest taka praktyka że celowo opóźniają Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się