Skocz do zawartości

Komornik za szkołę zaoczną

Gość mati0310

Polecane posty

Gość mati0310

Witam. od paru dni zmagam się z problemem zajęcia konta bankowego przez komornika. Wyjaśniam całą sprawę... zapisałem się kilka lat temu do liceum zaocznego 3 letniego  na weekendy, gdzie byłem uwaga na 4 lekcjach tylko i wyłącznie. od tamtej pory nie było żadnego odzewu ze strony szkoły do momentu zakończenia okresu nauczania po czym naliczyli koszty za 3 lata nauczania i przekazali sprawę do komornika, któremu przez jakiś czas płaciłem ile mogłem a więc 100zł miesięcznie i przy napływie gotówki nawet jednorazowo wpłaciłem 1000zł po czym zaprzestałem spłacania i sprawa została umorzona ze względu na brak możliwości wyegzekwowania tejże kwoty. Później była cisza przez kolejne jakieś 2-2,5 roku i nadszedł dzień, w którym wszedłem na konto i ujrzałem kwotę - 4886 zł z groszami.Nie otrzymałem żadnego pisma poprzedzającego działania komornika ani nic! Z banku się tylko dowiedziałem jaki komornik i numer sprawy.Co mogę w tej sytuacji zrobić, pozostaje mi tylko to spłacić? Jest jakaś opcja żeby chociażby odblokować konto bankowe? Próbowałem się ze szkołą dogadać że będę im płacił co miesiąc pomijając komornika ale oni nie chcą się zgodzić.Najepiej by było zamknąć tą sprawę bo to taki 'ogon' sprzed jakichś 8-9 lat :/

To zanim w Twojej sprawie pojawił się komornik nie dostałeś żadnego pisma z sądu? Czyli w ogóle żadnych nakazów nie dostałeś w tej sprawie ani pisma sądowych? Tylko odrazu komornik?

18 godzin temu, Gość mati0310 napisał:

Witam. od paru dni zmagam się z problemem zajęcia konta bankowego przez komornika. Wyjaśniam całą sprawę... zapisałem się kilka lat temu do liceum zaocznego 3 letniego  na weekendy, gdzie byłem uwaga na 4 lekcjach tylko i wyłącznie. od tamtej pory nie było żadnego odzewu ze strony szkoły do momentu zakończenia okresu nauczania po czym naliczyli koszty za 3 lata nauczania i przekazali sprawę do komornika, któremu przez jakiś czas płaciłem ile mogłem a więc 100zł miesięcznie i przy napływie gotówki nawet jednorazowo wpłaciłem 1000zł po czym zaprzestałem spłacania i sprawa została umorzona ze względu na brak możliwości wyegzekwowania tejże kwoty. Później była cisza przez kolejne jakieś 2-2,5 roku i nadszedł dzień, w którym wszedłem na konto i ujrzałem kwotę - 4886 zł z groszami.Nie otrzymałem żadnego pisma poprzedzającego działania komornika ani nic! Z banku się tylko dowiedziałem jaki komornik i numer sprawy.Co mogę w tej sytuacji zrobić, pozostaje mi tylko to spłacić? Jest jakaś opcja żeby chociażby odblokować konto bankowe? Próbowałem się ze szkołą dogadać że będę im płacił co miesiąc pomijając komornika ale oni nie chcą się zgodzić.Najepiej by było zamknąć tą sprawę bo to taki 'ogon' sprzed jakichś 8-9 lat ?

Jeśli w sprawie jest już komornik to należy cofnąć się jeszcze do postępowania sądowego i zbadać, czy nie zachodzą przesłanki dające możliwość wzruszenia niekorzystnego orzeczenia sądu. Bez tego nie można mówić o przedawnieniu w tej sprawie. Chętnie sprawdzimy czy w Pana sytuacji można uchylić tytuł wykonawczy i wznowić sprawę od początku.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Gość mati0310
Dnia 3.06.2020 o 16:50, Gość Bizon napisał:

To zanim w Twojej sprawie pojawił się komornik nie dostałeś żadnego pisma z sądu? Czyli w ogóle żadnych nakazów nie dostałeś w tej sprawie ani pisma sądowych? Tylko odrazu komornik?

w międzyczasie zmieniłem miejsce zamieszkania i jak dobrze pamiętam to dostałem 1 pismo z sądu na nowy adres ale już bodajże to była papierologia już po ostatniej sprawie. musiałbym poszukać i zobaczyć czego to wszystko dotyczyło bo trochę lat się to ciągnie

To kompletuj i wysyłaj do prawników z Eurolege. Dobrze, żeby jakiś specjalista się tym zajął i spojrzał w papiery. Z tego co piszesz to z mojego doświadczenia wynika, że możesz powalczyć. Powodzenia! ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...