Gość Wiesia Napisano Czerwiec 4, 2020 Share Napisano Czerwiec 4, 2020 Dzień dobry. Mam problem z komornikiem. Wysłał mi pismo zatytułowane zawiadomienie o wszczęciu egzskucji i zalaczyl oswiadczenie o wykazie majatku. I podobno mam mu jw wysłać. Zajął mi już rentę i w sumie nic więcej nie mam. Mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu. Muszę to składać? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 4, 2020 Share Napisano Czerwiec 4, 2020 Zgodnie z przepisami osoba, wobec której prowadzone jest postępowanie egzekucyjne zobowiązana jest do złożenia komornikowi sądowemu wykazu swojego majątku. Jeśli tego Pani nie zrobi to mogą nastąpić konsekwencje jak chociażby nałożenie grzywny. Ostatecznie dla osoby uchylającej się od obowiązku możliwe jest również zarządzenie przymusowego doprowadzenia celem złożenia wykazu. Więcej na ten temat znajdzie Pani w naszym poradniku dostępnym tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/zawiadomienie-o-wszczeciu-egzekucji-i-wykaz-majatku-dla-komornika-co-to-jest/ Na tym etapie sprawy wypadałoby również zbadać czy postępowanie prowadzone jest zgodnie z prawem. Być może jeszcze na etapie postępowania sądowego doszło do uchybień natury procesowej. A to dawałoby podstawę do umorzenia egzekucji oraz odzyskania zabranych w jej toku środków. Jeśli chciałaby Pani pomocy z naszej strony zachęcamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lipniak Napisano Czerwiec 8, 2020 Share Napisano Czerwiec 8, 2020 Mnie ta komornicza szuja niemal wykonczyla. Płaciłem i płaciłem i końca nie było. Jak grzywnę ci da to najlepiej pisz do ministra sprawiedliwości albo redaktor Jaworowicz. Na nich tylko takie metody działają. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość komornik Napisano Czerwiec 13, 2020 Share Napisano Czerwiec 13, 2020 Mam emeryturę i dorabiam trochę na tzw kontrakcie, pieniądze z kontraktu przelewane na konto córki, czy komornik może zgłosić mojemu pracodawcy, żeby moje faktury przelewać na jego konto? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 15, 2020 Share Napisano Czerwiec 15, 2020 Dnia 13.06.2020 o 14:40, Gość komornik napisał: Mam emeryturę i dorabiam trochę na tzw kontrakcie, pieniądze z kontraktu przelewane na konto córki, czy komornik może zgłosić mojemu pracodawcy, żeby moje faktury przelewać na jego konto? Jeśli komornik ustali, że pracuje Pan dodatkowo na zleceniu albo wykonuje dzieło to wówczas może zająć wierzytelność już u Pańskiego zleceniodawcy zmuszając go do zapłaty za faktury na konto komornika. Na tą chwilę wypłata środków na konto osoby bliskiej zapewnia, że środki te wolne są od komornika. W zasadzie są one dla niego niewidoczne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się