Skocz do zawartości

Jak założyć konto bez komornika?

Gość Bratek

Polecane posty

Czy istnieje jakiś bank, w którym kont nie widzi komornik? Ta hiena wszystko mi zabiera. Co założę nowe konto w innym banku to zaraz i tam jest. Jak mam chronić swoje pieniądze?

Komornik posiada dostęp do systemu OGNIVO, z którym współdziałają wszystkie polskie banki. Dlatego komornik ma bardzo łatwy i szybki dostęp do wszystkich kont prowadzonych przez banki. Inaczej jest ze SKOK. Zgodnie z przepisami system powinien być dostosowany również do SKOK, ale nie jest. Oczywiście komornicy mogą i tam ustalić czy nie ma osoba zadłużona konta, ale muszą to zrobić tradycyjnie, przez oficjalne zapytanie. Dlatego na pewno rachunek w SKOK jest trudniejszy do zajęcia komorniczego niż rachunek w banku.

Ponadto bardzo ciekawe i bezpieczne oferty to konto socjalne (rodzinne) do założeniu w wielu bankach i konto REVOLUT. Więcej na temat tych kont znajdzie Pan w naszym poradniku dostępnym tutaj: https://www.eurolege.pl/konto-niewidoczne-dla-komornika-jak-zalozyc/

Jeśli w Pana sprawie działa już komornik to wypadałoby sprawdzić, czy dany komornik może prowadzić egzekucję z konta bankowego? Wynika to z faktu, że istnieje w obiegu prawnym dużo nakazów zapłaty, które nie zostały prawidłowo doręczone osobom pozwanym. Powodem takiego stanu rzeczy były zazwyczaj:

- wyjazd za granicę,

- przeprowadzka do innego miejsca zamieszkania.

W takich sytuacjach istnieje szansa nie tylko na uwolnienie konta od komornika, ale także umorzenie egzekucji z konta bankowego i nawet odzyskanie zabranych przez komornika pieniędzy! W naszej Kancelarii EUROLEGE zajmujemy się tego rodzaju sprawami każdego dnia. A robimy to już wiele lat ? 

Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

• 2 weeks later...
Gość Z komornikiem
Dnia 4.06.2020 o 20:05, Gość Bratek napisał:

Czy istnieje jakiś bank, w którym kont nie widzi komornik? Ta hiena wszystko mi zabiera. Co założę nowe konto w innym banku to zaraz i tam jest. Jak mam chronić swoje pieniądze?

Mi też komornik wszedł na konto jednak z banku dostałam informację że nie mogą przelać komornikowi do najniższej krajowej . To może założyć kilka kont w różnych bankach jak ktoś więcej zarabia i nadwyżkę przelewać na pozostałe konta ?

10 godzin temu, Gość Z komornikiem napisał:

Mi też komornik wszedł na konto jednak z banku dostałam informację że nie mogą przelać komornikowi do najniższej krajowej . To może założyć kilka kont w różnych bankach jak ktoś więcej zarabia i nadwyżkę przelewać na pozostałe konta ?

Wszystkie konta w systemie OGNIVO będą widoczne dla komornika. Są jednak konta, których w systemie OGNIVO nie ma (np. konto REVOLUT) , a nawet jeśli są (np. konto socjalne) to komornik nie może z nich egzekwować żadnych pieniędzy. Więcej na ten temat w naszym poradniku: https://www.darmowyprawnik.eu/konto-niewidoczne-dla-komornika-jak-zalozyc/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...