Skocz do zawartości

Komornik egzekucja

Karol4815

Polecane posty

Witam

Zwracam się z prośbą o wyjaśnienie w sprawie postępowania egzekucyjnego. Jeżeli mam ugode z danym wierzycielem. I spłacam ja wedlug harmonogramu ugody.A wierzyciel nie wystąpił o wszczecie postępowania egzekucyjnego do komornika zeby odzyskac dlug.To na jakiej podstawie komornik zabrał mi pieniadze z rozliczenia podatkowego za rok 2019.Malo tego ponoc w zeszlym roku sam umorzył postępowanie egzekucyjne z powodu braku środków????

12 godzin temu, Karol4815 napisał:

Witam

Zwracam się z prośbą o wyjaśnienie w sprawie postępowania egzekucyjnego. Jeżeli mam ugode z danym wierzycielem. I spłacam ja wedlug harmonogramu ugody.A wierzyciel nie wystąpił o wszczecie postępowania egzekucyjnego do komornika zeby odzyskac dlug.To na jakiej podstawie komornik zabrał mi pieniadze z rozliczenia podatkowego za rok 2019.Malo tego ponoc w zeszlym roku sam umorzył postępowanie egzekucyjne z powodu braku środków????

Zasadniczo są 2 możliwości. Pierwsza: wierzyciel wprowadził Pana w błąd i jednak złożył wniosek o przeprowadzenie egzekucji komorniczej. Druga: sprawa dotyczy innego zadłużenia u innego wierzyciela albo nawet tego samego. Trzeba to na pewno sprawdzić. Powinien Pan zadzwonić do komornika i ustalić na podstawie czego prowadzi egzekucję komorniczą. Nie jest wykluczone, że nic Pan nie wiedział o żadnej sprawie sądowej i wierzyciel to przed Panem zataił. W takiej sytuacji istnieje realna szansa na pomoc. Musimy jednak sprawdzić okoliczności danej sprawy i poszukać dostępnych prawnie rozwiązań, aby Panu pomóc. Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...