Skocz do zawartości

Firma (działalność gospodarcza) a dług. Mam 2 chwilówki.

Gość Mariusz

Polecane posty

Witam. Mam dług wynikający z dwóch chwilówek ok 12 tys zł i z na ku ok 20 tys . Chciałbym założyć działalność gospodarczą Taka formę zatrudnienia preferuję mój pracodawca .Boje się tylko czy firmy windykacyjnej nie zabiorą mi wszystkich zarobionych  pieniędzy .Jak nie założę działalności nie będę miał  środków do życia a jak ja założę pieniądze zabiorą mi windykatorzy. Czy jest na to jakaś rada ? 

A miałeś już jakieś sprawy sądowe, które przegrałeś. A może już miałeś też komorników wcześniej i nic nie odzyskali? Dużo zależy czy w Twoich sprawach już działo się coś sądowego czy też nie.

Dnia 16.06.2020 o 19:22, Gość Mariusz napisał:

Witam. Mam dług wynikający z dwóch chwilowek ok 12 tys zł i z na ku ok 20 tys . Chciałbym założyć działalność gospodarczą Taka formę zatrudnienia preferuję mój pracodawca .Boje się tylko czy formy windykacyjnej nie zabiorą mi wszystkich zarobionych  pieniędzy .Jak nie założę działalności nie będę miał  środków do życia a jak ja założę pieniądze zabiorą mi windykatorzy. Czy jest na to jakaś rada ? 

Niestety, ale w przypadku działalności gospodarczej kwoty wskazane w fakturach odzwierciedlają zlecenia albo dzieło i wynagrodzenie z ich wykonywania może podlegać egzekucji komorniczej w całości. Jak zauważył wyżej jeden z naszych forumowiczów nie wiemy na jakim etapie znajdują się Pana sprawy, a w związku z tym jakie jest aktualnie ryzyko po Pańskiej stronie.

Możemy przeanalizować Pana sprawy i zobaczyć w jakiej jest Pan sytuacji. Być może dałoby się coś jeszcze zrobić na tym etapie. A jeśli w przyszłości pojawią się sprawy sądowe, to też nic straconego. Bowiem jeśli zaciągał Pan pożyczki jako konsument, to istnieje realna szansa na całkowite oddłużenie z chwilówek albo znaczącą redukcję istniejącego zadłużenia. Bez dokumentów jednak i rozmowy nie jesteśmy w stanie nic więcej powiedzieć.

Zapraszamy do kontaktu. Przeanalizujemy Pana sytuację i udzielimy wszystkich wskazówek. A jeśli zaistnieje potrzeba bezpośredniej pomocy to naturalnie również jej udzielimy.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać:

·        telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130,

·        wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo

·        wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

• EUROLEGE Kancelaria changed the title to Firma (działalność gospodarcza) a dług. Mam 2 chwilówki.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...