Gość Katarzyna Napisano Lipiec 12, 2019 Share Napisano Lipiec 12, 2019 Witam mam taki problem że zajeto mi wynagrodzenia za pracę i konto bankowe więc pytanie czy po wpłynięciu pieniędzy na konto bankowe będę mogła dokonać wypłaty czy nie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janek Napisano Lipiec 12, 2019 Share Napisano Lipiec 12, 2019 Teraz z tego co wiem to kwota minimalnego wynagrodzenia na koncie wolna jest od zajęcia komorniczego. Jednak wszystko zależy od banku. Jeden bank przestrzega zasad a innego nic nie obchodzi i wszystko pcha do komornika. Teraz najlepiej bierz wypłatę do ręki. Najbezpieczniej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zajęcie wynagrodzenia Napisano Lipiec 12, 2019 Share Napisano Lipiec 12, 2019 No niestety nie mogę brać do ręki tylko. Na konto myślałam. Nad tym. Też żeby zmienić nr konta... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 13, 2019 Share Napisano Lipiec 13, 2019 Jeżeli nie możecie Państwo otrzymywać wynagrodzenia w gotówce, a obawiacie się zajęcia rachunku, to najlepiej jest poprosić pracodawcę albo świadczeniodawcę (np. ZUS) o wypłatę przekazem pocztowym. Co miesiąc listonosz przyniesie wypłatę do domu i problem z głowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano Lipiec 13, 2019 Share Napisano Lipiec 13, 2019 Tak tylko ja już mam zajęte konto. I pytałam wcześniej czy będę mogła wypłacać z niego pieniądze po odjeciu kosztów pracodawcy do. Komornika... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Damian Napisano Lipiec 13, 2019 Share Napisano Lipiec 13, 2019 Będziesz mogła wypłacić wszystko poniżej chyba 1675 zł teraz. Jeżeli wpłynie Ci więcej, to nadwyżka tej kwoty po 7 dniach od blokady przez bank pieniędzy trafi do komornika. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 17, 2019 Share Napisano Lipiec 17, 2019 Zgodnie z obowiązującymi przepisami komornik musi pozostawić na rachunku bankowym kwotę równą 75 proc. minimalnego wynagrodzenia – w 2019 r. wynosi ona 1687,50 zł (75 proc. z 2250 zł). Taką kwotę co miesiąc będzie mogła Pani wypłacić w banku. Otwieranie nowego rachunku bankowego nie rozwiąże problemu, ponieważ komornik zajmie także nowy rachunek. Innym rozwiązaniem może być wskazanie rachunku osoby, która nie jest obciążona trwającą egzekucją komorniczą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Katarzyna Napisano Sierpień 1, 2019 Share Napisano Sierpień 1, 2019 Tak tylko jest teraz problem ze pracodawca przelał mi na konto. 1589 zł czyli odliczyć to co do. Komornika a dodatkowo bank mi wziął 441 zł też do komornika czy tak może być czy to. Jest nie zgodne z prawem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się