Skocz do zawartości

Dwóch komorników na koncie

Damian

Polecane posty

Witam. Potrzebuje pomocy i porady A mianowicie mam dwóch komorników na koncie jeden z nich prowadzi aż dwie sprawy jednego wierzyciela oczywiście mowa tu o różnych kwotach. Komornik zajął mi konto ale od dłuższego czasu nie pobiera nic bo na konto wpływa tylko kwota wolna od pobrań. Drugi komornik też zają konto a do tego i wynagrodzenie ponieważ mam stały dochód. Łącznie u komorników mam około 20 tyś. do spłaty. Mam również kredyt bankowy z rata 840 zł miesięcznie gdzie w chwili obecnej nie stać mnie na tak wysoka ratę. Z banku już się odzywają firmy windykacyjne bo już miesiąc jest po terminie. Do tego czeka mnie rozwód i będę płacił alimenty na dwoje dzieciaków. Jak mam wyjść z tej sytuacji. Zostalem zablokowany z każdej strony 

5 minut temu, Damian napisał:

Witam. Potrzebuje pomocy i porady A mianowicie mam dwóch komorników na koncie jeden z nich prowadzi aż dwie sprawy jednego wierzyciela oczywiście mowa tu o różnych kwotach. Komornik zajął mi konto ale od dłuższego czasu nie pobiera nic bo na konto wpływa tylko kwota wolna od pobrań. Drugi komornik też zają konto a do tego i wynagrodzenie ponieważ mam stały dochód. Łącznie u komorników mam około 20 tyś. do spłaty. Mam również kredyt bankowy z rata 840 zł miesięcznie gdzie w chwili obecnej nie stać mnie na tak wysoka ratę. Z banku już się odzywają firmy windykacyjne bo już miesiąc jest po terminie. Do tego czeka mnie rozwód i będę płacił alimenty na dwoje dzieciaków. Jak mam wyjść z tej sytuacji. Zostalem zablokowany z każdej strony 

Pomijając zupełnie kwestię proceduralną, że w sprawie jest zbieg egzekucji do jednego źródła - czyli dwóch komorników przy jednym rachunku bankowym - to należałoby ustalić, czy w Pana sprawie nie doszło do uchybień natury proceduralnej już na etapie postępowania sądowego. A w szczególności, czy listy z sądu z nakazami zapłaty czy wyrokami zaocznymi były kierowane na Pana faktyczny adres zamieszkania i czy je Pan odbierał. Chętnie Pomożemy Panu w tej sprawie.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Natomiast co do kredytów bankowych i braku możliwości uiszczania spłat to na chwilę obecną bank nic nie może Panu zrobić. Jedyne co może w tej chwili to wprowadzać lekką windykację i opcjonalnie w przyszłości wypowiedzieć Panu umowę kredytu. Wówczas możemy się spodziewać, że sprawa trafi do sądu. Tam jednak można się bronić. Mamy bardzo duże doświadczenie w obronie osób pozwanych przez banki, firmy windykacyjne i pożyczkowe. I to nie jest tak, że jak kredyt został zaciągnięty to sprawa z gruntu jest przegrana. Bank ma też swoje obowiązki wynikające z umowy i przepisów prawa. Jeśli nie dopełni ich to można liczyć wówczas na oddalenie powództwa w całości, czyli pełne oddłużenie ?

W tym miejscu znajdzie Pan galerię zaledwie niewielkiej części orzeczeń w prowadzonych przez nas sprawach: https://www.darmowyprawnik.eu/wygrane-sprawy/

Przed chwilą, Damian napisał:

Aby przeprowadzić jaką kolwiek analizę trzeba mieć jakieś dokumenty ja mam tylko jeden dokument od komornika że zajmuje mi wynagrodzenie resztę wiem tylko z banku że coś jest na moim koncie 

To nie szkodzi Panie Damianie. Wystarczy jakikolwiek dokument od komornika zazwyczaj, a nawet pewne informacje zasięgnięte u komornika bez żadnych dokumentów. Więcej na temat znajdzie Pan w naszym poradniku dostępnym tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/jak-wstrzymac-komornika/

1 minutę temu, Damian napisał:

Witam z jakim kosztem muszę się liczyć aby przeanalizować moja sytuację 

Wstępna analiza sprawy Panie Damianie jest całkowicie bezpłatna. Pobieramy opłaty - relatywnie bardzo niskie - dopiero wówczas, kiedy zajdzie konieczność wykonania jakiejś dalszej pracy z naszej strony.

23 minuty temu, Damian napisał:

To jak mam zacząć współpracę z wami?

Musi Pan zgłosić nam swoją sprawę.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...