Skocz do zawartości

Finbo - pożyczka, wezwania do zapłaty, windykacja długów

Gość Dominika

Polecane posty

Gość Dominika

Czy miał ktoś do czynienia z firmą finbo? Miałam do spłaty 3700 zł dwa razy przedłużyłam termin każda wpłata to ponad 700 zł. Od lutego spłacam po 100 zł, bo na razie tyle mogę wpisując w przelewie spłata kapitału. Po trzech miesiącach dostałam smsa, że jest przygotowany pozew w mojej sprawie i proszą o kontakt. Na wiadomości nie odpowiadają. 

Dnia 19.06.2020 o 15:23, Gość Dominika napisał:

Czy miał ktoś do czynienia z firmą finbo? Miałam do spłaty 3700 zł dwa razy przedłużyłam termin każda wpłata to ponad 700 zł. Od lutego spłacam po 100 zł, bo narazie tyle mogę wpisując w przelewie spłata kapitału. Po trzech miesiącach dostałam smsa, że jest przygotowany pozew w mojej sprawie i proszą o kontak. Na wiadomości nie odpowiadają. 

Pani Dominiko, płaciła Pani ile mogła. Jeśli firmie FINBO to nie wystarczało, to chcemy Pani powiedzieć, że złożenie pozwu przez tą firmę do sądu o niczym nie przesądza. Być może nawet lepiej będzie kiedy tak się stanie, bo dzięki temu sąd będzie mógł zbadać czy umowa zawierana z Panią jako konsumentem (tak wnioskujemy) nie zawiera klauzul niedozwolonych. Proces sądowy nie musi się wcale zakończyć sukcesem dla firmy FINBO. Z naszego doświadczenia jako Kancelarii EUROLEGE wynika, że nawet powyżej 80% spraw sądowych jest załatwianych pozytywnie dla naszych klientów, tj. oddaleniem powództwa w całości, w części albo umorzeniem postępowania sądowego. Na naszym blogu znajdzie Pani niewielką część orzeczeń sądowych w sprawach, w których pomagaliśmy osobom pozwanym do sądu przez bank, firmy windykacyjne albo chwilówki: https://www.eurolege.pl/wygrane-sprawy/

Mamy świadomość, że windykacja FINBO może być uciążliwa, ale jeśli nie znajdują Państwo wspólnego porozumienia to oczywiście jedynym wyjściem pozostaje sąd.

Gdyby sprawa trafiła do sądu to oczywiście zapraszamy do kontaktu. Chętnie pomożemy. Musi Pani jedynie pamiętać, że w sprawie sąd zapewne wyda nakaz zapłaty. Wówczas na wniesienie sprzeciwu od nakazu zapłaty ma Pani jako pozwana 2 tygodnie, które liczone będą od doręczenia Pani przesyłki z sądowym nakazem zapłaty.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać:

·        telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130,

·        wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo

·        wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

2 godziny temu, Gość Dominika napisał:

Dziękuję za odpowiedź. A czy Finbo może sprzedać dług innej firmie windykacyjnej? 

Tak. Mogą sprzedać Twój dług każdej firmie windykacyjnej. Ale z tego co czytałem to nawet lepiej. Większe szanse na wygraną w sądzie ?

Dnia 19.06.2020 o 16:12, Gość Dominika napisał:

Dziękuję za odpowiedź. A czy Finbo może sprzedać dług innej firmie windykacyjnej? 

Jak najbardziej TAK. Jest to nawet bardzo prawdopodobny scenariusz. Jednak z punktu widzenie potencjalnej sprawy sądowej to dla Pani lepiej. Z naszego doświadczenia wynika, że firma windykacyjna radzi sobie znacznie gorzej w procesie niż pierwotny wierzyciel.

Jeśli sprawa pojawi się w sądzie zachęcamy do zgłoszenia.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

• 4 weeks later...
51 minut temu, Gość Dominika napisał:

Prawie po miesiącu firma Finbo napisała wiadomość SMS, że chcą wystawić mój dług do sprzedaży. 

Pani Dominiko, jeśli potencjalnie istniejący dług zostanie wystawiony na giełdę długów to może Pani zawsze złożyć protest w tej sprawie. Można również złożyć skargę na windykatora. Więcej na ten temat opisywaliśmy na naszym blogu w tym miejscu: https://www.darmowyprawnik.eu/skarga-na-windykatora-wzor/

15 godzin temu, Gość Dominika napisał:

A jak by miało wyglądać złożenie tego protestu? Już raz firma finbo straszyła mnie sprzedażą długu.

Protest możesz złożyć wtedy kiedycwpisza cię na listę dłużników albo wystawią twój dług na internetowej giełdzie długów. Taki protest czyli, że nie zgadzasz się z długiem wysyłasz do tego kto prowadzi rejestr albo giełdę. Piszesz, że nie zgadzasz się z długiem albo że jest in jakoś zawyżony. Oczywiście nie spowoduje to że Cię wykreslą. Ale masz wtedy prawo do złożenia pozwu do sądu o naruszenie dóbr osobistych i o usunięcie takiego wpisu. O to w tym wszystkim chodzi.

• EUROLEGE Kancelaria changed the title to Finbo - pożyczka, wezwania do zapłaty, windykacja długów

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...