Gość Karola GD Napisano Czerwiec 20, 2020 Share Napisano Czerwiec 20, 2020 Mam pytanie dotyczącego przedawnienia. Jak to w końcu jest w tym przedawnieniem kredytów bankowych? Jedni piszą, że 3 lata, a inni że nawet 10. Mam wypowiedziany kredyt bankowy w 2018 roku i windykacje. I zastanawiam się kiedy może mi się to hipotetycznie przedawnić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 22, 2020 Share Napisano Czerwiec 22, 2020 Dnia 20.06.2020 o 10:16, Gość Karola GD napisał: Mam pytanie dotyczącego przedawnienia. Jak to w końcu jest w tym przedawnieniem kredytów bankowych? Jedni piszą, że 3 lata, a inni że nawet 10. Mam wypowiedziany kredyt bankowy w 2018 roku i windykacje. I zastanawiam się kiedy może mi się to hipotetycznie przedawnić? Roszczenia o zapłatę kredytów bankowych przedawniają się z upływem okresu 3 lat. Termin ten liczy się od daty wypowiedzenia umowy kredytu albo też od dnia, w którym kredyt zgodnie z umową miał zostać spłacony. Po zmianach wprowadzonych w 2018 roku w zakresie przedawnień, kredyt przedawnia się na koniec roku kalendarzowego. To oczywiście zmiana na niekorzyść dla osób zadłużonych. Więcej na temat przedawnienia znajdzie Pani w naszym poradniku dostępnym tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/przedawnienie-dlugu-jak-wyliczyc-termin-przedawnienia-roszczenia/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się