Gość Julia Napisano Czerwiec 22, 2020 Share Napisano Czerwiec 22, 2020 Chce zatrudnić się na dwa miesiące na umowę zlecenie w sklepie teraz na okres wakacji z możliwością po tym okresie dostania umowy o pracę ,czy komornik weźmie cała wypłatę? Mam 4 dzieci nie będę musiała też zapłacić za opiekę nad nimi itd. ,nie mogę pracować za darmo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 22, 2020 Share Napisano Czerwiec 22, 2020 35 minut temu, Gość Julia napisał: Chce zatrudnić się na dwa miesiące na umowę zlecenie w sklepie teraz na okres wakacji z możliwością po tym okresie dostania umowy o pracę ,czy komornik weźmie cała wypłatę? Mam 4 dzieci nie będę musiała też zapłacić za opiekę nad nimi itd. ,nie mogę pracować za darmo. Jeśli wynagrodzenie z umowy zlecenia stanowić będzie wyłączne źródło utrzymania, to komornik nie może zabrać pieniędzy w kwocie minimalnej krajowej. Więcej na ten temat dowie się Pan z naszego artykułu na blogu: https://www.darmowyprawnik.eu/pensji-moze-zabrac-komornik-2018-r/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Julia Napisano Czerwiec 22, 2020 Share Napisano Czerwiec 22, 2020 A jeśli mąż też zarabia najniższa krajowa ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 22, 2020 Share Napisano Czerwiec 22, 2020 1 godzinę temu, Gość Julia napisał: A jeśli mąż też zarabia najniższa krajowa ? Jeśli mąż zarabia najniższą krajową na podstawie umowy o pracę to kwota ta wolna jest od zajęcia. Ponadto wprowadzono nowe przepisy, które zwiększają kwotę wolną o 25% na każdego pozostającego na utrzymaniu członka rodziny, jeśli osoba pracująca zarabia więcej niż minimalną krajową. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Julia Napisano Czerwiec 22, 2020 Share Napisano Czerwiec 22, 2020 Chodzi mi o to czy jeśli mąż zarabia to ,czy liczy się to do mojego dochodu czy jak to wygląda Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 22, 2020 Share Napisano Czerwiec 22, 2020 7 minut temu, Gość Julia napisał: Chodzi mi o to czy jeśli mąż zarabia to ,czy liczy się to do mojego dochodu czy jak to wygląda Nie, w przypadku egzekucji Państwa dochody pozostają odrębnymi źródłami egzekucji. Warunek, aby nie wpływały na to samo konto bankowe, ponieważ bank może popełnić błąd, a komornik nie wiedząc o tym, że znajdują się tam środki pochodzące z wynagrodzenia za pracę może takie środki zająć. Dlatego lepszym rozwiązaniem jest wypłata na odrębne konto. Kwestia kont bankowych bez komornika poruszaliśmy tutaj: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Julia Napisano Czerwiec 22, 2020 Share Napisano Czerwiec 22, 2020 Dziękuję za informację ? konta na szczęście mamy inne ?? pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się