Kaja Napisano Czerwiec 22, 2020 Share Napisano Czerwiec 22, 2020 Jestem rozwiedziona 10 lat,były mąż w tej chwili przebywa za granicą ,jak mi wiadomo pracuje i dobrze zarabia.Ja wychowuje trójkę dzieci,pracuje na niepełny etat,komornik zajął mi pensje za długi męża które zrobił jeszcze w małżeństwie.Nie chciało mu się poszukać gdzie były przebywa.W tej chwili pracodawca potraca mi z pensji kwotę dla komornika,i potem z tej samej pensji znowu potraca mi bank dla komornika.Czy to jest legalne potrącenie dwa razy z tego samego dochodu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 22, 2020 Share Napisano Czerwiec 22, 2020 1 godzinę temu, Kaja napisał: Jestem rozwiedziona 10 lat,były mąż w tej chwili przebywa za granicą ,jak mi wiadomo pracuje i dobrze zarabia.Ja wychowuje trójkę dzieci,pracuje na niepełny etat,komornik zajął mi pensje za długi męża które zrobił jeszcze w małżeństwie.Nie chciało mu się poszukać gdzie były przebywa.W tej chwili pracodawca potraca mi z pensji kwotę dla komornika,i potem z tej samej pensji znowu potraca mi bank dla komornika.Czy to jest legalne potrącenie dwa razy z tego samego dochodu? Bez zajrzenia w dokumentację oraz bez rozmowy nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Musimy ustalić czy długi faktycznie były wspólne. A jeśli tylko męża, to czy faktycznie Pani za nie odpowiadała oraz jak wyglądała kwestia proceduralna zasądzenia długu. Czy była Pani wymieniona w treści tytułu wykonawczego czy też dopiero rozszerzono klauzulę? Musimy to wszystko wyjaśnić i poszukać drogi wyjścia z tej sytuacji. Nasi prawnicy są do Pani dyspozycji. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bius Napisano Czerwiec 29, 2020 Share Napisano Czerwiec 29, 2020 mam zaległe alimenty z przed 30 lat a mam dostać w spadku mieszkanie czy komornik może je zlicytować Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 30, 2020 Share Napisano Czerwiec 30, 2020 13 godzin temu, Gość bius napisał: mam zaległe alimenty z przed 30 lat a mam dostać w spadku mieszkanie czy komornik może je zlicytować Jeśli zasądzone alimenty objęte są tytułem egzekucyjnym to teoretycznie tak. Pytanie również: czy egzekucja komornicza nadal się toczy, a jeśli tak to od kiedy? Czy były jakieś przerwy w egzekucji? No i oczywiście, czy kwota należności alimentacyjnych jest wyższa czy niższa niż 5% wartości nieruchomości? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się