Gość Waluś Napisano Czerwiec 23, 2020 Share Napisano Czerwiec 23, 2020 Komornik z Bydgoszczy wszedł mi na konto. Bez żadnej zapowiedzi. Zupełnie nic. Nagle wchodzę i widzę, że blokada. Nie da się z nim rozmawiać. Zasłania się RODO i nic nie chce sensownego powiedzieć. Macie jakiś pomysł? Dostałem dzisiaj od niego pismo i mogę złożyć na niego skargę. Bardzo bym chciał bo zaszedł mi mocno za skórę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 24, 2020 Share Napisano Czerwiec 24, 2020 11 godzin temu, Gość Waluś napisał: Komornik z Bydgoszczy wszedł mi na konto. Bez żadnej zapowiedzi. Zupełnie nic. Nagle wchodzę i widzę, że blokada. Nie da się z nim rozmawiać. Zasłania się RODO i nic nie chce sensownego powiedzieć. Macie jakiś pomysł? Dostałem dzisiaj od niego pismo i mogę złożyć na niego skargę. Bardzo bym chciał bo zaszedł mi mocno za skórę. Fakt, że komornik odmawia udzielenia odpowiedzi na pytania strony postępowania - czyli dłużnika egzekwowanego - można zakwalifikować nawet jako delikt dyscyplinarny. Na pewno zalecamy zawiadomienie o tym fakcie prezesa sądu rejonowego, przy którym działa komornik. Dodatkowo rozważyć może Pan również złożenie skargi do Izby Komorniczej właściwej dla komornika. Co do samej skargi na czynności komornika to byłaby ona zasadna tylko wtedy, gdyby komornik naruszył jakieś przepisy proceduralne. Na obecnym etapie - bez wglądu w dokumenty - nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć czy tak faktycznie było. Natomiast gdyby chciał Pan złożyć skargę na czynności komornika to polecamy nasz artykuł na blogu: https://www.darmowyprawnik.eu/wzory-pism-do-komornika/ UWAGA! Teraz najważniejsze. Jeśli w sprawie pojawił się komornik bez żadnych wcześniejszych pism z sądu to możemy wnioskować, że już na etapie postępowania sądowego doszło do naruszenia przepisów proceduralnych. A jeśli by tak było to orzeczenie sądowego można uchylić, umorzyć egzekucję i nawet odzyskać zabrane pieniądze. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się