Skocz do zawartości

Pozew i nakaz zapłaty wysłane na nieaktualny adres

Gość Magda

Polecane posty

Dzień dobry,

O windykacji dowiedziałam się 10 dni temu w momencie zajęcia mojego konta bankowego przez komornika. W rozmowie telefonicznej z kancelarią komornika dowiedziałam się, że chodzi o nakaz zapłaty wydany do pozwu firmy GetPro, która wykupiłam "mój dług" w pozwie podając mój adres sprzed 15 lat. Niestety nie mam w tym momencie żadnych innych szczegołów ani dokumentów. Dług, jeśeli istniał przedawnił się już, bo 13 lat mieszkałam za granicą i od mojego powrotu 2 lata temu nie brałam żadnych pożyczek, kredytów itp.
Podałam kancelarii komorniczej mój aktualny adres korespondencyjny (10 dni temu) niestety do tej pory nie otrzymałam od nich absolutnie żadnego pisma.

Wystąpiłam do sądu, który wydał nakaz zapłaty z wnioskiem o wwydanie zaświadczenia o doręczeniu nakazu zapłaty na nieaktualny adres, ale sąd odmówił nie podając uzasadnienia. Jednocześnie wystąpiłam z wnisokiem o doręczenie nakazu zapłaty wraz z odpisem pozwu i załączników,  tak abym mogła się odwołać. Na odpowiedź sądu na ten wniosek nadal czekam.

W między czasie komornik ściągnął z mojego konta całą zajętą kwotę.

Proszę o informację co mogę zrobić w tej sytuacji.

Dziękuję

Jeśli nie otrzymałeś nakazu zapłaty wydanego przez e-sąd i komornik zajmuje ci dochody ? w piśmie od komornika jest podany numer sprawy.
W terminie 7 dni należy złożyć do e-sądu lub Sądu rejonowego zażalenie na nadanie klauzuli wykonalności, z argumentem,że nie zostałeś powiadomiony o toczącym się postępowaniu.Sąd uchyli klauzulę wykonalności, a potem wyśle ponowne zawiadomienie o postępowaniu. Wtedy złóż sprzeciw, podając swoje powody.

Pani Magdo, składanie zażalenia na klauzulę wykonalności jest zbędne i niepotrzebnie komplikuje sprawę. Należy w takiej sytuacji dokonać uchylenia nakazu bez zagłębiania się w klauzulę, ponieważ ta i tak zostanie uchylona wskutek uchylenia samego tytułu egzekucyjnego (orzeczenia sądu).

Prosimy o kontakt, postaramy się Pani pomóc.

Mail: kontakt@eurolege.pl

Tel: 530 333 130

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...