Skocz do zawartości

Zabieranie zasiłku A próba wejścia do domu

wio

Polecane posty

Witam. Komornik zabiera mi pieniądze z zasiłku macierzyńskiego A wczoraj mimo to był w domu domagając się wejścia do środka. Ma takie prawo? Jak to wygląda i co robić w tej sytuacji?

8 minut temu, wio napisał:

Witam. Komornik zabiera mi pieniądze z zasiłku macierzyńskiego A wczoraj mimo to był w domu domagając się wejścia do środka. Ma takie prawo? Jak to wygląda i co robić w tej sytuacji?

Komornik Sądowy ma prawo wejść do domu osoby zadłużonej, wobec której prowadzi egzekucję. Może tego dokonać w przypadku oporu osoby zadłużonej w asyście policji. Co może komornik znajdzie Pani w naszym artykule tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/kim-jest-i-co-moze-komornik-sadowy-poradnik-osoby-zadluzonej/

Należy jednak w tym miejscu sprawdzić czy komornik dokonując egzekucji może to robić. Tzn. czy jeszcze na etapie postępowania sądowego nie doszło do uchybień proceduralnych przy wydawaniu tytułu egzekucyjnego, np. nakazu zapłaty czy wyroku zaocznego. Jesteśmy w stanie Pani pomóc to sprawdzić oraz udzielić dalszej pomocy w sprawie. Jeśli ustalimy, że w sprawie doszło do uchybień proceduralnych to będziemy wówczas w stanie uchylić tytuł wykonawczy, umorzyć egzekucję i nawet odzyskać wszystkie zabrane pieniądze.

Zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

No dobrze ale jesli już odbiera swój dług ściągając mi to taK jakby z wynagrodzenia którym jest zasiłek macierzyński i nadal chce wejść do domu w jakim celu? Nie wystarczy ściąganie  z tego zasiłku 

6 minut temu, wio napisał:

No dobrze ale jesli już odbiera swój dług ściągając mi to taK jakby z wynagrodzenia którym jest zasiłek macierzyński i nadal chce wejść do domu w jakim celu? Nie wystarczy ściąganie  z tego zasiłku 

Komornik uprawniony jest do stosowania różnych prób egzekucji zadłużenia. Dopóki nie zwalczy Pani tytułu wykonawczego na podstawie którego prowadzona jest egzekucja to może dochodzić też do takich sytuacji jak Pani opisała. Komornik może chcieć wykonać protokół ze stanu Pani majątku, np. sprzętów jakie ma Pani w domu. Może wówczas zająć je i przeprowadzić egzekucję z ruchomości.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...