Gość Jarek Napisano Lipiec 11, 2020 Share Napisano Lipiec 11, 2020 Odbierał ktoś już sądowy nakaz zaplaty od komornika? Ja w czwartek odebrałem. Zdziwiłem się, że nie listonosz tylko właśnie komornik przekazał mi list z sądu. Mówił, że teraz zmieniły się przepisy i jak np zmieniłem adres to teraz komornik doręcza. Jak się teraz od tego odwołać? Jakaś skarga? Chciałbym się odwołać, ale kompletnie nie mam pojęcia jak... Proszę Was o pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 13, 2020 Share Napisano Lipiec 13, 2020 Panie Jarku, od ostatniej nowelizacji kodeksu postępowania cywilnego z listopada 2019 roku komornicy mogą doręczać nakazy zapłaty jeśli wcześniej poczta nie mogła tego zrobić. Chodzi o sytuację, w której przesyłka wraca do sądu po podwójnej awizacji. Obecnie - za wyjątkiem sprawy w EPU - istnieje konieczność doręczenia takiego nakazu zapłaty przez komornika. A ten robi to na wniosek strony powodowej. Prosimy pamiętać, że na złożenie sprzeciwu albo zarzutów od doręczonego przez komornika nakazu zapłaty ma Pan tradycyjnie 2 tygodnie. Termin liczy się od dnia otrzymania przesyłki sądowej. Fakt, że przesyłkę doręczył komornik nie powoduje, że odwołanie składa się do komornika. Sprzeciw albo zarzuty od nakazu zapłaty zawsze składa się do sądu, który wydał ten nakaz zapłaty. To bardzo ważne, aby nie popełnić błędu, który może być niezwykle dotkliwy w skutkach. Chętnie Panu pomożemy w tej sprawie. Zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się