Gość Rafcio Napisano Lipiec 20, 2020 Share Napisano Lipiec 20, 2020 Witam. Czy waszym zdaniem komornik może zabrać mi telewizor? Mam 2 letnie Sony i jutro ma przyjść zobaczyć co mam. Podobno jakbym go nie wpuścił to będę miał kasę więc nie zaryzykuję. Moxd sobie ot tak wejść i mi go zabrać? A gdyby tak zrobił to będę mógł jakoś z tym walczyć? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 20, 2020 Share Napisano Lipiec 20, 2020 Odpowiadając na pierwszą część Pańskiego pytania to TAK, komornik może wejść do zajmowanego przez Pana lokalu. Jeśli nie wpuści Pan komornika dobrowolnie do lokalu to może on wejść do niego przy asyście policji. Więcej o możliwych działaniach komornika znajdzie Pan w naszym poradniku dostępnym tutaj: https://www.darmowyprawnik.eu/kim-jest-i-co-moze-komornik-sadowy-poradnik-osoby-zadluzonej/ Natomiast co do zabrania telewizora to zazwyczaj wygląda to tak, że jeśli przedstawia on wartość rynkową i można go sprzedać to komornik najpierw go zajmuje - czyli plombuje i pozostawia pod Pana nadzorem. Może go też zabrać, ale zapewne nie zrobi tego natychmiast. Dopiero przed licytacją zazwyczaj zostaje on zabrany od dłużnika i złożony w miejscu depozytu. Jednak jakie są praktyki danego komornika nie wiemy i wskazujemy jedynie najbardziej możliwy scenariusz wydarzeń. Należy jednak w tym miejscu zastanowić się czy na pewno egzekucja prowadzona jest zgodnie z prawem? Z naszego doświadczenia wynika, że wcale niemała grupa spraw sądowych obarczona jest błędami formalnymi. A jeśli tak byłoby też w Pana przypadku to moglibyśmy uchylić tytuł wykonawczy, umorzyć egzekucję i nawet odzyskać zabrane w jej toku środki - o ile zostały już zabrane. Jeśli jest Pan zainteresowany analizą swojej sprawy to zapraszamy do kontaktu. Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130, wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej: https://www.darmowyprawnik.eu/anuluj-dlug/ Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się